Antena Meniu Search
x

Zeci de cămine pentru bătrâni funcţionează ilegal în Capitală

Dacă braşovenii vor fi mutaţi într-un cămin de bătrâni cu toate autorizaţiile în regulă, nu acelaşi lucru se poate spune despre oamenii care stau în centre.

Vezi și

Dacă braşovenii vor fi mutaţi într-un cămin de bătrâni cu toate autorizaţiile în regulă, nu acelaşi lucru se poate spune despre oamenii care stau în centre similare din Bucureşti! În capitală, sunt zeci de cămine pentru bătrâni care funcţionează ilegal. Autorităţile ştiu asta, dar nu au ce face. Ori de câte ori merg în control, li se închide uşa în nas. Urmăriţi un reportaj în exclusivitate.

"La două, trei paturi în cameră, taxa este de 3.000 de lei pe lună, la un singur pat în cameră este de 5.300 de lei. Mai avem un loc la patru paturi în cameră, 2700 de lei. Şi nu se negociază." E oferta piperată făcută de directoarea unui azil pentru bătrâni de la marginea Capitalei. Atuul ei? 

- Avize aveţi? Toate sunt în regulă? 

- Bineînţeles.

Pe acelaşi subiect

Nimic mai fals. Pompierii confirmă că nu există autorizaţii. 

-M-aţi minţit!

-Cu ce v-am minţit?

-Pompierii spun că nu sunteţi autorizaţi.

-Păi şi de unde ştiu pompierii? Dar dumneavoastră sunteţi îndreptăţi să sunaţi la pompieri?

-Da, dacă funcţionaţi ilegal.

-În calitate de ce?

-Jurnalişti.

În Bucureşti, conform actelor statului, funcţionează cel puţin 40 de centre pentru bătrâni. Cu toate acestea, pompierii au primit doar 8 solicitări de autorizare, iar din toate, documentaţii, una singură, doar una, funcţionează în mod legal. Restul funcţionează ilegal. Iar să verifici un azil, după o reclamaţie, e o adevărată aventură. Chiar şi pentru pompieri. 

Se întâmplă în Pipera, iar azilul reclamat funcţionează din 2009. După câteva manevre, maşina de pompieri intră pe stradă. Maşina ajunge în cele din urmă, în faţa azilului. 

La câteva minute de la plecarea pompierilor, brusc în azil e din nou activitate, iar o asistentă medicală îşi face apariţia în uşă.

Pompierii spun că verificările se vor intensifica, iar patronii azilelor ilegale riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Zeci de cămine pentru bătrâni funcţionează ilegal în Capitală