Antena Meniu Search
x

La Braşov s-a dat ORDIN DE EVACUARE pentru locuitorii unui bloc. Situaţia este EXTREM de gravă

Situaţie de urgenţă în Braşov, unde un bloc de locuinţe se poate prăbuşi în orice clipă! Terenul de sub fundaţie s-a surpat.

Vezi și

Situaţie de urgenţă în Braşov, unde un bloc de locuinţe se poate prăbuşi în orice clipă! Terenul de sub fundaţie s-a surpat şi s-a format o groapă adâncă de patru metri. Locuinţele trebuie evacuate până diseară, aşa că cei 25 de locatari şi-au făcut deja bagajele. Familiile vor primi câte o cameră într-un cămin de bătrâni.

"Ne-a dat ordin de evacuare şi trebuie să ne mutăm până diseară. Trebuie să ne luăm catrafusele să plecăm." Cu ce pot strânge repede în bagaje, oamenii pleacă din căminul lor în câteva ore.

Situaţia este revoltătoare. O groapă adâncă de patru metri, cu un diametru de patru metri şi jumătate, s-a format într-un timp scurt la temelia blocului. "A depistat-o vecina, că e o gaură. S-a dus, când s-a uitat se vedea temelia pe sub bloc."

Groapa a fost descoperită la sfârşitul lunii august şi de atunci s-a adâncit de la o zi la alta. O scară intră cu totul sub bloc şi galeria poate să se mărească considerabil la prima ploaie. Specialiştii au făcut expertize şi au hotărât că o nenorocire se poate produce oricând. 

Cele 16 apartamente locuite vor fi eliberate. Patru persoane stăteau cu chirie şi vor căuta casă în altă parte. Celelalte 21 de persoane vor merge la un cămin de bătrâni autorizat, unde sunt camere cu două paturi şi baie proprie.

Oamenii spun că este o greşeală încă de la stadiul de proiectare, dar despre care ei nu au ştiut. Şi pericolul poate să se extindă şi la alte blocuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » La Braşov s-a dat ORDIN DE EVACUARE pentru locuitorii unui bloc. Situaţia este EXTREM de gravă