Antena Meniu Search
x

Imi care ar putea fi transplantate, irosite dupa desfiintarea Institutul Inimii de la Targu Mures

Pacietii a caror viata depinde de o inima noua nu pot fi salvati. Si nu pentru ca nu ar fi inimi deja prelevate, ci pentru ca sunt refuzate de Institutul Inimii de la Targu Mures.

Vezi și

Doar anul trecut au fost refuzate 20 de inimi, adica puteau fi salvate 20 de vieti. In doi ani, un bilant scurt si dureros ne arata ca 55 de inimi s-au risipit.

Problemele au inceput odata cu desfiintarea Institutului Inimii prin hotarare de guvern, in anul 2011. Activitatea de transplant a fost oprita prin modificarea structurii organizatorice si transformarea institutului intr-o sectie a Spitalului de Urgenta Targu Mures. Asa ca medicii specialisti au plecat in sectorul privat. Probleme au aparut si la aprovizionarea cu medicamente si aparatura, dar si din cauza imposibilitatii medicilor cardiologi de a-si auto gestiona activitatea.

Astfel, s-a ajuns ca la doi ani de la desfiintare, 55 de inimi sanatoase sa fie irosite. Din 1999 si pana in urma cu doi ani, medicii din Targu Mures au reusit sa faca performanta si au realizat, in medie, zece transplanturi pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Imi care ar putea fi transplantate, irosite dupa desfiintarea Institutul Inimii de la Targu Mures