Antena Meniu Search
x

Video Imagini spectaculoase filmate cu drona, la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Mii de credincioși au venit pe jos, din Ungaria

Mare sărbătoare pentru lumea catolică, la Şumuleu Ciuc. Zeci de mii de oameni au venit în pelerinaj de Rusaliile catolice, la fel de mulţi ca înainte de pandemie. Din cauza căldurii, 39 de persoane au fost asistate medical şi patru au ajuns la spital. Mulţi credincioşi au parcurs zile şi nopţi pe drum, pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Peste 70.000 de oameni au călătorit la Şumuleu Ciuc, unii timp mai multe zile, pe jos, cu autocare sau chiar călare, ca să se roage.

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 17:46

Vezi și

"Am venit cu un grup de 450 de persoane din 33 de localități din Moldova. Din strămoși noi așa am fost învățați, să venim la Sfânta Fecioară Maria la Șumuleu în pelerinaj".

"Inima trage să vii, cât de departe, dar totuşi mergi, că avem copii împrăștiați peste tot, în toată lumea, și trebuie să ne rugăm pentru ei".

"În '95 nevastă-mea a cusut acest drapel şi am făcut făgăduială că în fiecare an venim aici pentru că mi-a salvat nevasta. Este sărbătoarea tuturor oamenilor, indiferent de etnie, indiferent de religie".

Lipsa restricţiilor a convins mulţi pelerini să vină în România, după doi ani de pauză. Peste două mii de credincioşi din Ungaria au venit în Harghita, unii parcurgând distanţa de sute de kilometri pe jos.

Pe acelaşi subiect

Slujba de Rusalii de la Şumuleu Ciuc

Printre ei, secretarul de stat maghiar pentru politici naţionale, sosit călare. Acesta a adus panglici cu rugăciunile celor care, din diferite motive, nu au putut ajunge la Şumuleu Ciuc. Pe mulţi dintre cei care au ales să parcurgă drumul pe jos, răsăritul soarelui i-a prins aproape de destinaţie.

"Miercuri am pornit din Târgu Mureș, 3 zile, 130 km până aici.Nu e ușor, în primele două zile a fost foarte greu, dar după aceea am simțit că și Dumnezeu este cu mine. Deci nu mă duc singur pe acest drum".

Mulţi credincioşi, după drumul istovitor, au ales să doarmă în şurele localnicilor. "Este pus fân proaspăt să aibă unde să se odihnească oamenii când vin aici. Sunt cinci șure, 150-300 de oameni liniştit dorm".

Dimineaţă, pelerinii au venit să se roage la Biserica Sfânta Maria din Şumuleu, unde se află statuia făcătoare de minuni a Fecioarei. La finalul slujbei, pe uşa bisericii au ieşit Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, şi fostul preşedinte al Ungariei, însoţit de soţie. Procesiunea a urcat apoi în şaua dintre Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, unde, la altarul marian, preoţii au ţinut slujba de Rusalii.

Într-o vizită istorică în România, Papa Francisc a oficiat în urmă cu trei ani Sfânta Liturghie la Şumuleu. Peste o sută de mii de oameni au înfruntat atunci ploi şi vreme rea, pentru a se ruga împreună cu Suveranul Pontif. .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imagini spectaculoase filmate cu drona, la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Mii de credincioși au venit pe jos, din Ungaria