Antena Meniu Search
x

Cifre record la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Peste 40 de mii de pelerini au înfruntat frigul nopţii, la o coadă de 4 kilometri

Ca în fiecare an, pe 14 octombrie este prăznuită Cuvioasa Parascheva, iar zeci de mii de români au făcut pelerinaj la racla cu moaştele Ocrotitoarei Moldovei.

Vezi și

Ca în fiecare an, pe 14 octombrie este prăznuită Cuvioasa Parascheva, iar zeci de mii de români au făcut pelerinaj la racla cu moaştele Ocrotitoarei Moldovei. Cei mai mulţi dintre credinicioşi au ajuns la Iaşi chiar în ajun. Atât de mulţi că numărul lor este unul record în ultimii 4 ani. 

Peste 40.000 de pelerini veniţi din toate colţurile ţării au înfruntat frigul şi oboseala. Ore întregi au stat în picioare în curtea catedralei din Iaşi.

La baldachinul încununat cu sute de mii de flori albe, pe care este depusă racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, coada s-a întins pe mai bine de patru kilometri. 

În tot acest timp, în Catedrala Mitropolitană, soborul de preoţi ţinea slujba de priveghere a Sfintei Cuvioase Parascheva, ce marchează începerea hramului. Lăcaşul de cult a fost neîncăpător pentru credincioşi.

Atât de mulţi pelerini ca anul acesta nu ar mai fi fost din 2013. Cuvioasa Parascheva, considerată Ocrotitoarea Moldovei, este prăznită an de an pe 14 Octombrie. Racla cu moaşte a fost depusă, iniţial, în 1641, în Mănăstirea "Trei Ierarhi" şi abia în 1887 au fost mutate în Catedrală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cifre record la pelerinajul de la Sfânta Parascheva. Peste 40 de mii de pelerini au înfruntat frigul nopţii, la o coadă de 4 kilometri