Antena Meniu Search
x

Eveniment internațional care dezbate ultimele descoperiri din domeniul gerontologiei și longevității

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României aduce, din nou, față în față, în cadrul unei noi conferințe științifice, experți de renume în gerontologie și longevitate, din America, Asia și Europa.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 15:26

Eveniment internațional care dezbate ultimele descoperiri din domeniul gerontologiei și  longevității
Eveniment internațional care dezbate ultimele descoperiri din domeniul gerontologiei și longevității

Conferința ”Noi abordări privind longevitatea și încetinirea procesului de îmbătrânire” va avea loc online, în perioada 16-17 martie 2022.

”Tema celei de-a doua ediții a conferinței se concentrează asupra  rolului prevenției  prin medicina  stilului  de viață asupra longevității. Împreună cu partenerul nostru, Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață, aducem unii dintre cei mai cunoscuți specialiști, care au studiat beneficiile acestei abordări medicale la pacienții cu boli cronice. Ne dorim să evidențiem importanța acestei discipline noi în creșterea speranței de viață, deoarece nu este important doar să trăiești mult, ci și să ai o viață de calitate”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al FDVDR.

Printre experții de renume mondial în gerontologie și longevitate, prezenți la conferință, se numără Dr. Hans Diehl, fondatorul primului Institut de Medicină Lifestyle din lume, care va susține o prezentare cu tema "Lifestyle Medicine: Reversing Chronic Diseases and Extending Longevity”. Prezentarea sa se concentrează pe beneficiile bazate pe dovezi oferite de abordarea medicinei stilului de viață, în tratarea bolilor cronice care sunt, în mare parte, cauzate de stilul de viață și, în mod special, de dietă.

Alături de acesta, vor susține prezentări: Dr. Tamami Shirai, cercetător la University of California San Diego; Prof. Andrea Maier, Director al Centrului pentru Longevitate Sănătoasă din cadrul Universității din Singapore; Prof. Guillermo Lopez Luch, Universitatea Pablo de Olavide, Spania; Dr. Farm. Iuliana Popescu, cercetător științific la Barnstable Brown Diabetes & Obesity Research Center, University of Kentucky, SUA; Dr. Emanuela Mercore Huțanu, Președinte al Societății Române de Medicina Stilului de Viață; Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, Clinica Nutriscience.

Participarea la conferință este GRATUITĂ, înscrierea se face prin completarea unui formular de participare, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Eveniment internațional care dezbate ultimele descoperiri din domeniul gerontologiei și longevității