Meniu
Search
x

Barbora Krejcikova şi Anastasia Pavliucenkova, finalistele de la Roland Garros, pentru prima dată în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la simplu

Rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi cehoaica Barbora Krejcikova sunt cele două jucătoare de tenis calificate în finala de simplu feminin de la Roland Garros.

De Redactia Observator la 11.06.2021, 10:20
  • Anastasia Pavliucenkova şi Barbora Krejcikova nu s-au mai întâlnit până acum, în circuitul profesionist.

Pavliucenkova, locul 32 mondial şi favorită 31 la Roland Garros, s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-3, în semifinala cu Tamara Zidanşek, din Slovenia, locul 85 mondial. Barbora Krejcikova, locul 33 mondial, s-a chinuit din greu pentru a trece, scor 7-5, 4-6, 9-7, de Maria Sakkari, din Grecia, locul 18 mondial şi favorită 17 la Roland Garros.

Iar cum ediţia din acest an a Roland Garros a fost una a premierelor, trebuie precizat că cele două sportive ajunse în ultimul act al competiţiei nu au mai jucat, până acum, o finală de Grand Slam la simplu.

Pavliucenkova şi Krejcikova nu s-au mai întâlnit până acum

Conform ziare.com, ajunsă la aproape 30 de ani, Pavliucenkova a avut nevoie de peste 50 de participări la turnee de Grand Slam pentru a ajunge, în cele din urmă, într-o finală de simplu. Cele mai bune rezultate ale rusoaicei de până acum erau şase calificări în faza sferturilor de finală (Australian Open 2017, 2019, 2020, Roland Garros 2011, Wimbledon 2016, US Open 2011).

Barbora Krejcikova se putea lăuda, până acum, doar cu un tur 4 bifat la Roland Garros, anul trecut. Însă, specialistă a probei de dublu, Krejcikova a câştigat Roland Garros şi Wimbledon la dublu feminin, alături de Katerina Siniakova, dar şi de trei ori Australian Open la dublu mixt, de două ori alături de americanul Rajeev Ram şi o dată alături de croatul Nikola Mektic.

Pe lângă faptul că nu au mai jucat până acum o finală de Grand Slam la simplu, trebuie precizat şi că Anastasia Pavliucenkova şi Barbora Krejcikova nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist, deşi ambele sunt extrem de experimentate şi au adunat, împreună, peste 1.200 de meciuri jucate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Barbora Krejcikova şi Anastasia Pavliucenkova, finalistele de la Roland Garros, pentru prima dată în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la simplu