Antena Meniu Search
x

Cătălin Chirilă, medalie de bronz la Europenele de kaiac-canoe de la Munchen. "Mi-am dorit măcar medalia de bronz"

Canoistul Cătălin Chirilă a obţinut, duminică, medalia de bronz la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

de Redactia Observator

la 21.08.2022, 13:36

Cătălin Chirilă, o nouă medalie la Europenele de kaiac-canoe de la Munchen
Cătălin Chirilă, o nouă medalie la Europenele de kaiac-canoe de la Munchen - Hepta

Cătălin Chirilă, în vârstă de 24 de ani, a evoluat în cursa de canoe simplu pe distanţa de 500 de metri şi a ocupat a treia poziţie pe podium.

Medalia de aur a revenit cehului Martin Fuksa (1:47.183), urmat de reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi (1:48.160). Chirilă a încheiat cursa cu timpul de 1:48.364.

Cătălin Chirilă, prima reacţie după ce a obţinut bronzul

Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, duminică, după ce a obţinut bronzul la canoe simplu 500 de metri la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen, că nu este foarte mulţumit de rezultat. Deşi proba de 500 metri nu este favorita ta, Chirilă spune că, după ce a început cursa, şi-a dorit să câştige măcar bronzul.

Pe acelaşi subiect

"Nu aş putea spune că sunt foarte mulţumit. Pe la jumătatea cursei mi-am dorit să câştig măcar bronzul, am simţit că toţi adversarii sunt acolo. Mi-am dorit măcar medalia de bronz. Doar faptul că Victor Mihalachi a renunţat la sport m-a făciut să renunţ la dublu, să mă axez pe simplu. Mii-am propus să nu mai pierd timpul în alte ambarcaţiuni şi să mă duc pe drumul meu. Nu sunt un tip foarte tehnic, dar odată cu trecerea timpului rezultatele au apărut. Principala misiune pentru noi a fost aurul de la mondiale şi europene la proba olimpică de 1.000 de metri, trebuie să perfecţionez, sigur că adversarii mă vor studia, vor încerca să mă întreacă. Eu îmi doresc să merg tot mai tare şi să nu-i lars să mă întreacă. Nu voi avea timp de odihnă, voi pleca la Oklahoma, la Supercupă, voi merge la proba de 350 de metri, o probă ciudată, nouă. Mă bucur că nu va mai fi presiune, va fi una de relaxare cunoaştere, va fi distrracţie cum spun eu", a declarat Chirilă la TVR1.

Bronz pentru România

Sâmbătă, sportivul din Tulcea a câştigat titlul european pe distanţa de 1000 de metri, el dedicând medalia lui Ivan Patzaichin, care în urmă cu 50 de ani câştiga aurul olimpic în aceeaşi probă, tot la Munchen.

Chirilă a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000, fiind urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000. Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Cătălin Chirilă, medalie de bronz la Europenele de kaiac-canoe de la Munchen. "Mi-am dorit măcar medalia de bronz"