Antena Meniu Search
x

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 m liber, de la Campionatul European de la Roma. Motivul din spatele deciziei

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, după ce a câștigat seria 1 de calificare cu timpul de 3:47.99. Potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, decizia îi aparține lui David și antrenorului său. Sportivul român, în vârstă de 17 ani, a ales să-şi păstreze forţele pentru "a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima".

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 13:04

David Popovici a câștigat seria de calificare la 400 m liber la Campionatul
David Popovici a câștigat seria de calificare la 400 m liber la Campionatul - Profimedia

David Popovici (17 ani) a câștigat seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99. Înotătorul român a reuşit, astfel, calificarea în finala probei, programată miercuri seară, la ora 19.53. Potrivit news.ro, David Popovici a evoluat la 400 metri liber în ziua în care antrenorul său Adrian Rădulescu împlineşte 32 de ani. La Roma, David Popovici a obţinut aurul continental în probele de 100 m liber şi 200 m liber.

David Popovici s-a retras din finala la 400 m liber, de la Campionatul European de înot de la Roma

Ulterior, David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber. Potrivit primelor informaţii, nu este vorba despre o accidentare. Conform TVR, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, susţine că decizia le aparține lui David Popovici și antrenorului său.

"David Popovici nu va înota în finala de la 400m liber! Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

Pe acelaşi subiect

“Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri", a anunţat FRNPM pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"M-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine. E un timp foarte bun, am coborât fix cum voiam, sub 1:43. Nu mi-am propus neapărat un timp pentru această cursă, dar cred că am reușit fix ce voiam. Sunt foarte mulțumit, e o a doua cursă foarte bună, mă îndrept cu viteză spre a treia, cea de 400, un teritoriu necunoscut, dar vom vedea ce iese și de acolo", a declarat David Popovici pentru TVR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » David Popovici s-a retras din finala probei de 400 m liber, de la Campionatul European de la Roma. Motivul din spatele deciziei