Antena Meniu Search
x

Foto Finala Nations League 2023: Spania - Croația 5-4, la loviturile de departajare. Meciul a fost pe Antena 1 și în AntenaPLAY

Finala Nations League. Naţionala de fotbal a Spaniei a câştigat Liga Naţiunilor, după ce a învins Croaţia cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, în finala desfăşurată la Rotterdam, duminică seara, un meci în care scorul a fost alb (0-0) la capătul celor 120 de minute. Partida a putut fi urmărită pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. A fost a treia finală a competiţiei organizate de UEFA. 

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 13:54

La Rotterdam, pe stadionul De Kuip, prima repriză din finala Ligii Naţiunilor, dintre Spania şi Croaţia, a fost una fără goluri, transmite news.ro. Echipa antrenată de Luis de la Fuente a avut posesia mai bună, dar o singură ocazie clară la poarta lui Livakovic - şutul lui Gavi, din minutul 12. Croaţia a stat bine în defensivă şi nu a insistat în atac, doar Perisic dându-i ceva emoţii portarului Unai Simon.

Nici repriza secundă nu a excelat în faze periculoase de poartă, cu excepţia ratării lui Ansu Fati, din minutul 84. Atunci Ansu Fati a primit în careu, de la Merino, a şutat, dar Perisic a scos din faţa porţii. Primele 90 de minute s-au încheiat fără gol marcat şi s-a intrat în cele două reprize de prelungiri.

Dani Olmo a trimis peste poartă în minutul 103 şi cum tabela nu s-a schimbat, după 120 de minute s-a trecut la lovituri de departajare. Aici Unai Simon a respins şuturile lui Lovro Majer şi Bruno Petkovic, iar Dani Carvajal a transformat lovitura decisivă aducând titlul Spaniei, care câştigă astfel Liga Naţiunilor.

Finala Nations League 2023: Spania - Croația s-a decis la loviturile de departajare

Pe acelaşi subiect

La lovituri de departajare Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio şi Dani Carvajal au marcat pentru Spania; Nikola Vlasic, Marcelo Brozovic, Luka Modric şi Ivan Perisic au înscris pentru Croaţia. Au ratat: Lovro Majer şi Bruno Petkovic - pentru Croaţia şi Aymeric Laporte pentru Spania.

A treia finală Nations League a avut loc duminică seară, pe stadionul din Rotterdam. După Portugalia (2019) şi Franţa (2021), anul acesta am avut parte de o nouă câştigătoare a competiţiei organizate de UEFA. Spania, finalistă şi în 2021, când a pierdut ultimul act de pe San Siro în faţa Franţei, a trecut în semifinale de Italia, scor 2-1. De partea cealaltă, Croaţia a învins Olanda cu 4-2, după 120 de minute de joc, potrivit as.ro.

Întâlnirile dintre Croaţia şi Spania

Prima întâlnire competitivă dintre Croaţia şi Spania a avut loc la EURO 2012, Spania câștigând meciul din Grupa C cu 1-0 datorită golului lui Jesús Navas. Croația s-a răzbunat patru ani mai târziu la EURO 2016 triumfând cu 2-1 în Grupa D. 

Spania a învins incredibil Croația cu 6-0 cu o performanță sclipitoare în Liga Națiunilor în 2018, dar a pierdut apoi cu 3-2 în fața acelorași adversari două luni mai târziu.

Potrivit UEFA, cea mai recentă întâlnire a lor a fost poate cea mai memorabilă, Spania câștigând un meci extraordinar cu 5-3 la EURO 2020 după prelungiri. Mario Pašalić a marcat în timpul prelungirii pentru Croația pentru a egala scorul la 3-3, dar golurile din prelungiri ale lui Álvaro Morata și Mikel Oyarzabal au făcut ca Spania să iasă pe primul loc. 

Calificări la EURO 2024

Trei dintre cele 24 de locuri la UEFA EURO 2024 vor fi determinate de locurile de play-off prin Nations League 2022/23, conform regulamentului UEFA.

Douăsprezece echipe vor fi selectate în funcție de performanța lor în Liga Națiunilor 2022/23 – nominal câștigătoarele grupelor din Ligile A, B și C, dar dacă s-au calificat deja, vor fi înlocuite de următoarea echipă cel mai bine clasată din liga lor. Dacă nu sunt suficiente echipe necalificate în aceeași ligă, atunci se filtrează în liga următoare, terminând cu Liga D.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Finala Nations League 2023: Spania - Croația 5-4, la loviturile de departajare. Meciul a fost pe Antena 1 și în AntenaPLAY