Antena Meniu Search
x

Horaţiu Moldovan a semnat cu Atletico Madrid. Contract pe 3 ani şi jumătate pentru fostul portar al Rapidului

Horaţiu Moldovan (26 ani), portarul naţionalei de fotbal a României, a semnat un contract pe o perioadă de trei sezoane şi jumătate cu clubul spaniol Atletico Madrid, a anunţat gruparea iberică, miercuri, pe site-ul său oficial, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 12:20

Horaţiu Moldovan a semnat cu Atletico Madrid. Contract pe 3 ani şi jumătate pentru fostul portar al Rapidului
- en.atleticodemadrid.com

Moldovan, născut pe 20 ianuarie 1998, la Cluj-Napoca, a jucat în acest sezon în toate cele 22 de partide ale echipei Rapid în Superliga României, iar în zece dintre acestea nu a primit gol. Atletico a achitat clauza de reziliere a portarului, în valoare de 800.000 de euro.

Moldovan, al treilea român care joacă pentru Atletico

Internaţionalul român a efectuat vizita medicală la Hospital Universitario Vithas Madrid Arturo Soria, iar apoi a semnat contractul cu clubul ''rojiblanco'' la sediul de la stadionul Metropolitano. Moldovan a făcut junioratul la CFR Cluj, iar ca senior a jucat în cariera sa de până acum pentru formaţiile FC Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timişoara, UTA şi FC Rapid.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la transferul la Rapid din ianuarie 2021, portarul a evoluat pentru gruparea giuleşteană în 113 partide în Liga a II-a, Liga I şi Cupa României. El a debutat la echipa naţională în 17 noiembrie 2022, într-un amical cu Slovenia, pierdut de România cu 1-2, în care în poarta adversă se afla chiar Jan Oblak, cel care îi va fi coleg la Atletico Madrid. Horaţiu Moldovan este în prezent titularul primei reprezentative, primind 6 goluri în cele 9 meciuri în care a îmbrăcat tricoul naţionalei.

Moldovan va fi al treilea jucător român care evoluează la Atletico Madrid, după regretatul Daniel Claudiu Prodan (1996/97, 1997/98), care a disputat 44 de partide oficiale pentru madrileni, şi după Cosmin Marius Contra, care a jucat între 2002 şi 2005 (a fost împrumutat un sezon la West Bromwich Albion), adunând 41 de meciuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Horaţiu Moldovan a semnat cu Atletico Madrid. Contract pe 3 ani şi jumătate pentru fostul portar al Rapidului