Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic va fi audiat sâmbătă de autorităţile australiene de migraţie. Avocaţii săi cer să nu fie pus în detenţie

Autoritățile australiene i-au anulat din nou viza lui Novak Djokovic (34 de ani), cu 3 zile înainte de startul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 13:02

Novak Djokovic va fi audiat sâmbătă de autorităţile australiene de migraţie. Avocaţii săi cer să nu fie pus în detenţie
- Profimedia

Numărul 1 ATP a fost chemat sâmbătă pentru o întrevedere cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare, dar până atunci nu va fi pus în detenţie, relatează Agerpres

Potrivit sursei citate, oficiali ai guvernului australian discută cu avocaţii lui Djokovic, iar purtătorul de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta situaţia.

"Iau act de decizia ministrului Imigraţiei în legătură cu viza domnului Novak Djokovic. Înţeleg că, după o analiză atentă, ministerul a luat decizia să anuleze viza deţinută de domnul Djokovic din motive de sănătate şi de ordine, pe motiv că era în interesul public de a face acest lucru. Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună şi am salvat vieţi şi mijloace de trai'', a fost reacţia de vineri a premierului australian Scott Morrison, după anularea vizei lui Novak Djokovic.

Avocații lui Novak Djokovic au propus ca audierea finală să fie făcută duminică, după ce va fi pregătită apărarea. Astfel, în cazul unei decizii pozitive, liderul mondial ar urma să fie pe teren la Australian Open.

Pe acelaşi subiect

Viza lui Djokovic, anulată din nou

Anunţul de anulare a vizei lui Djokovic, de nouă ori câştigător al turneului Australian Open, a venit vineri, la patru zile după ce o instanţă a revocat prima decizia de anulare a vizei de intrare de către Forţa australiană de frontieră (ABF).

''Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secţiunii 133C(3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic'', a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat.

Sârbul riscă să fie interzis trei ani în Australia

Djokovic, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, spera să devină la Australian Open primul tenisman cu 21 de trofee majore, iar acum riscă să îi fie interzisă intrarea în Australia pentru următorii trei ani. "Dacă o viză a fost anulată, consecințele sunt pe termen lung – pentru Australia și pentru oricare altă țară în care o persoană vrea să intre, pentru că este întrebată «ai fost deportat sau expulzat». Dacă este deportat din Australia, sunt șanse mari să fie exclus timp de cel puţin trei ani", au declarat mai mulţi experţi australieni în drept, citaţi de presa locală. 

Pe 5 ianuarie, la sosirea sa în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Novak Djokovic va fi audiat sâmbătă de autorităţile australiene de migraţie. Avocaţii săi cer să nu fie pus în detenţie