RIO 2016: Prima notă de zero din istoria Jocurilor Olimpice. Execuţia care va rămâne în manualele sportului olimpic (VIDEO)

Publicat: 18.08.2016, 16:36.
Actualizat: 18.08.2016, 16:37

La 40 de ani de când Nadia Comăneci obţinea prima notă de zece din istoria gimnasticii, la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro s-a consemnat o contraperformanţă care va rămâne în manualele sportului olimpic.

La 40 de ani de când Nadia Comăneci obţinea prima notă de zece din istoria gimnasticii, la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro s-a consemnat o contraperformanţă care va rămâne în manualele sportului olimpic, scrie adevarul.ro.

Protagonista ei este rusoaica Nadezhda Bazhina, în vârstă de 28 de ani, care a concurat în proba de sărituri de la trambulina de 3 metri. Din cauza faptului că s-a dezechilibrat în momentul execuţiei, ea a plonjat dintr-un unghi dificil şi a căzut într-o poziţie care i-a adus această notare.

Este primul zero din istoria competiţiei şi din cauza lui, rusoaica, care înainte reuşise nişte sărituri perfecte, a pierdut calificarea în semifinale şi eventual posibilitatea de a se bate pentru o medalie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.