Antena Meniu Search
x

Roland Garros 2024. Carlos Alcaraz a trecut de Tsitsipas şi s-a calificat în semifinala cu Jannik Sinner

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz, locul 3 mondial, s-a calificat în semifinale la Roland Garros, al doilea grand slam al anului. Alcaraz s-a impus în faţa grecului Stefanos Tsitsipas, favorit 9, scor 6-3, 7-6 [3], 6-4, după două ore şi 15 minute de joc. În semifinalele de vineri, spaniolul îl va înfrunta pe Jannik Sinner, viitorul număr 1 mondial. Cei doi s-au întâlnit de opt ori, obţinând câte patru victorii. Ultimul meci a fost câştigat de Alcaraz (1-6, 6-3, 6-2) în semifinalele Masters 1000 de la Indian Wells, în martie.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 07:13

Carlos Alcaraz l-a învins pe Stefanos Tsitsipas şi s-a calificat în semifinale la Roland Garros
Carlos Alcaraz l-a învins pe Stefanos Tsitsipas şi s-a calificat în semifinale la Roland Garros - Profimedia

La fel ca în 2023, Carlos Alcaraz l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în sferturile de finală de la Roland Garros, asigurându-și un loc în semifinala cu Jannik Sinner. Spaniolul a câștigat marți cu 6-3, 7-6(3), 6-4 după două ore și 17 minute de joc. Grecul s-a arătat deranjat de strigătele lui Alcaraz.

Carlos Alcaraz l-a învins pe Stefanos Tsitsipas şi s-a calificat în semifinale la Roland Garros

Alcaraz a fost considerat favorit pentru acest meci și din simplul motiv că fanii de la Paris au văzut această confruntare și anul trecut, iar victoria spaniolului a fost destul de clară. Succesul spaniolului face ca acesta să nu fi pierdut niciodată în fața jucătorului grec.

Articolul continuă după reclamă

Alcaraz a făcut break devreme, în primul set și apoi a adăugat un altul, pentru a câștiga cu 6-3, relatează Mediafax. Nici în setul al doilea nu a avut probleme la începutul setului secund, reușind să câștige pe serviciul adversarului său, un break, pe care l-a pierdut puțin mai târziu, după un joc neglijent.

Al doilea set a fost decis în tie-break, care a avut parte de o mică dramă. Tsitsipas a fost nemulțumit de strigătele lui Alcaraz în timpul jucării punctelor și s-a plâns arbitrului, când era condus cu 5-1, după ce a ratat o lovitură, acuzând strigătul prelungit al jucătorului de 21 de ani.

Spaniolul a răspuns cu un alt strigăt la retur, chiar la următorul schimb, câștigând apoi tiebreak-ul cu 7-3. Ultimul set nu a oferit nimic nou și a consfințit un meci de gală în semifinale, cu italianul Jannik Sinner, pentru un loc în finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Sport » Roland Garros 2024. Carlos Alcaraz a trecut de Tsitsipas şi s-a calificat în semifinala cu Jannik Sinner