Antena Meniu Search
x

Roland Garros 2024. Novak Djokovici s-a retras înaintea sferturilor de finală din cauza unei accidentări la menisc

Sârbul Novak Djokovici, locul 1 mondial, s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări. El se calificase în sferturile de finală, unde urma să îl înfrunte pe danezul Casper Ruud.

de Redactia Observator

la 04.06.2024 , 18:39

Sârbul s-a accidentat în timpul meciului cu Cerundolo - Profimedia

Motivul invocat de organizatori pentru această retragere este ”o leziune la meniscul medial al genunchiului drept, detectată în urma unui RMN efectuat astăzi”.

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovici, deţinătorul titlului, s-a accidentat la genunchiul drept la meciul cu argentinianul Francisco Cerundolo, din optimi, scor 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3.

Starea terenului de tenis i-ar fi creat probleme

Articolul continuă după reclamă

Deja de luni seară, el lăsase să planeze îndoiala în privinţa eventualei prezenţe în sferturi, afirmând că se confruntă cu dureri la genunchi de mai multe săptămâni.

Pe acelaşi subiect

Forţat să ia analgezice în timpul meciului cu Francisco Cerundolo, „Nole” a criticat starea terenului central de la Roland Garros, pe care a considerat-o un factor agravant pentru accidentarea sa. Norvegianul Ruud, cap de serie numărul 7, a obţinut astfel calificarea în semifinale. După ce Djokovic s-a retras de la Roland Garros, italianul Jannik Sinner este sigur că va fi noul lider mondial.

Luni seara, Djokovic, care viza al 25-lea titlu de Grand Slam la Paris, a explicat după victoria sa cu 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 împotriva lui Cerundolo că s-a accidentat când a alunecat în setul doi.

"În ultimele săptămâni, am avut o mică jenă la genunchiul drept, dar nici vorbă de o accidentare îngrijorătoare. Am jucat la nişte turnee cu această problemă şi nu s-a întâmplat nimic până astăzi. Dar în al treilea ghem din setul doi, am alunecat şi asta mi-a afectat genunchiul. Nu ştiu ce se va întâmpla mâine sau poimâine şi nici dacă voi putea să intru pe teren şi să joc", a avertizat el, precizând că a putut termina meciul datorită antiinflamatoarelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Sport » Roland Garros 2024. Novak Djokovici s-a retras înaintea sferturilor de finală din cauza unei accidentări la menisc