Antena Meniu Search
x

Video Secretul lui David Popovici: o dorinţă aproape nepământeană de a se autodepăşi. Pașii mici și onești, cheia către un viitor de succes

În bazin, David Popovici e un fenomen. Adolescentul de 17 ani, cu zâmbet ştrengăresc, este acum cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber. Românul care sfidează record după record, copilul minune al nataţiei mondiale, adolescentul care a demonstrat că nimic nu este imposibil, nu mai e doar tânărul care înoată foarte bine. E o istorie care se scrie în prezent. E campion al lumii şi, aşa cum spune despre el Cesar Cielo, "abia se încălzeşte". 

de Redactia Observator

la 14.08.2022, 21:10

Vezi și

Racheta David Popovici a demonstrat ieri, la Roma, că nicio cursă nu este prea grea atunci când eşti cel mai bun. Copilul fenomen al nataţiei mondiale a început cursa pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber. Era pe locul al doilea la jumătatea probei, dar a forţat formidabil în ultima parte. A oprit cronometrul la 46,86 secunde și a bătut recordul mondial, deținut de brazilianul Cesar Cielo încă din 2009.

Cesar Cielo: Și, uite așa, a venit și ziua asta. Vreau să vă spun că nici eu nu credeam că ziua asta va veni. Acest record supraviețuieşte de atâția ani și au fost foarte mulţi care au încercat să-l doboare. Însă, astăzi, s-a întâmplat. Sunt fericit pentru înot, fericit pentru Popovici. Cu siguranță că merită acest record. A muncit enorm pentru a-l câștiga.

Aseară, David Popovici a avut iar lumea la picioare

David Popovici: Sunt fericit. Ăsta sunt eu fericit, dacă oamenii se întreabă. Încă nu am avut timp să realizez, dar... sunt foarte fericit şi o să încerc chiar să dobor şi acest record în anii ce vin. 

Pe acelaşi subiect

David Popovici nu mai e de mult doar tânărul care înoată foarte bine. E motivat de o dorinţă aproape nepământeană de a se autodepăşi. Care luptă şi învinge fiecare obstacol. Care a învăţat că fiecare cursă în bazin e o bătălie, că nu trebuie să renunţi niciodată. Care a demonstrat că paşii mici, siguri, oneşti construiesc un viitor măreţ.

David Popovici: Sunt încă la început. Am foarte multe de învăţat de la mulţi atleţi şi mă voi strădui să fiu mereu cea mai bună versiune a mea.

Cătălin Oprişan, jurnalist: David, să trăieşti! Eşti mare! Am vorbit de tine de atâtea ori la Observator, dar nu credeam că o să poţi să baţi pe Tarzan! Faptul că băieţii ăştia de la Roma s-au ridicat în picioare şi te-au aplaudat şi au făcut zgomotul aflat la decolarea unui avion, eu zic că spune multe. Să ne dai ocazia să vorbim despre tine nu săptămânal, zilnic. Te pupă un băiat care nu știe să înoate! Numai bine, rechinule!

David Popovici, lăutat în întreaga lume pentru performanța istorică la 100 de metri liber

Pentru finala de excepţie l-a felicitat şi premierul României. Nicolae Ciucă i-a transmis să continue să-şi trăiască visul.  

Spaniolii de la Marca au remarcat că performanța lui David este cu atât mai specială, cu cât a fost reușită fără echipamentele speciale din 2009, care facilitau obţinerea acestui gen de timpi. "Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice", a titrat Marca.

Cea mai importantă publicație din Italia, Gazzetta dello Sport, a scris - "Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri", iar în articol vorbesc despre filosofia de viață a înotătorului român.

Aventura lui David Popovici continuă la Campionatul European de la Roma. N-a reuşit să se califice la proba de ştafetă 4 x 100 de metri liber, dar intră favorit la probele de 200 și 400 de metri. 

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sport » Secretul lui David Popovici: o dorinţă aproape nepământeană de a se autodepăşi. Pașii mici și onești, cheia către un viitor de succes