Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum ar putea David Popovici, de unul singur, să schimbe destinul înotului din România. O generație întreagă e inspirată de performanța și modestia lui

Dublul-campion mondial David Popovici s-a întors duminică seara acasă! Tânărul de 17 ani a fost aşteptat cu covorul roşu pe aeroportul Henri Coandă şi a fost întâmpinat cu ropote de aplauze şi de oficiali, dar şi de susţinătorii lui. Vizibil emoţionat, peştişorul de aur le-a mulţumit tuturor românilor pentru susţinere. Sportivul a ajuns luni şi la Palatul Victoria, unde a fost premiat de premier şi a discutat cu Nicolae Ciucă despre ce ar putea face statul pentru a atrage copiii la înot. 

de Redactia Observator

la 27.06.2022 , 20:39

David e pe val şi vrea să resusciteze nataţia românească. 

Ăsta e doar începutul şi nu e doar începutul lui David, e începutul unei noi generaţii, spune tatăl lui David. 

Tatăl i-a fost alături şi la ceremonia de la Guvern, unde dublul campion mondial a primit o nouă medalie. 

Vezi și

Nicolae Ciucă, premierul României: Sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanța obținută se va produce un declic în sportul românesc. 

Pe acelaşi subiect

David a ajuns acasă, duminică seară. Vizibil emoţionat, noul star al nataţiei mondiale a fost întâmpinat cu aplauze furtunoase. 

David Popovici: Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine şi care m-au susținut şi mă susţin în continuare, și vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit şi care au stat cu sufletul la gură în faţa ecranelor, românilor care au venit să mă urmărească în persoană la Budapesta. 

David Popovici, recompensat cu 200.000 de Euro pentru cele două medalii de aur 

Ministrul Sportului i-a înmânat cecul de 200 de mii de euro, recompensa pentru cele două medalii de aur câştigate în premieră de un înotător din România. 

Eduard Novak, ministrul Sportului: David prin munca sa, prin disciplina sa a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist. El este modelul. El trebuie urmat! Avem un diamant în România şi nu uitaţi acest lucru!

Camelia Potec, preşedinte Federaţia Română de Nataţie: Sperăm ca în continuare să îi încurajați pe toți cei din natație. Ştim cu toţii, în sport nu întotdeauna se câștigă. Mai sunt și momente în care poate nu vor reuşi să aducă acasă aurul mondial, european sau olimpic. 

Mesajul lui Robert Glință pentru David Popovici 

Poate cel mai frumos compliment a venit din partea colegului său Robert Glință, dublu finalist la Budapesta.

Robert Glință: Îţi mulţumesc ţie că sunt conntemporan cu tine, David. 

David Popovici: Îmi aduc aminte când l-am întâlnit pe Robert în 2016 la Internaţionalele ţinute la bazinul de la Dinamo. Mi-era tare ruşine să cer o poză cu el, un autograf. Robert atunci mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată, încă îl am.

Pentru David urmează Europenele de juniori, între 5 şi 10 iulie, la Otopeni. 

David Popovici: Sincer, de abia aştept să ne strige numele când urmează să avem o probă, nu numai mie, ci şi tuturor ceilalţi sportivi români, să ne simţim cu adevărat speciali. Pentru că acela e un moment cu adevărat unic.

David Popovici va fi decorat şi de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler. Sportivul intră astfel într-un club exclusivist din care mai fac parte doar şapte sportivi, printre care Simona Halep sau Horia Colibăşeanu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Cum ar putea David Popovici, de unul singur, să schimbe destinul înotului din România. O generație întreagă e inspirată de performanța și modestia lui