Antena Meniu Search
x

Simona Halep, eliminată încă din optimile de finală de la Mutua Madrid Open 2021

Simona Halep, a treia jucătoare de tenis a lumii şi favorită 3 la turneul de tenis de la Madrid, a fost eliminată încă din optimile de finală ale competiţiei dotate cu premii totale în valoare de peste 2,5 milioane de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.05.2021, 17:32

Simona Halep era favorită trei la Mutua Madrid Open 2021
Simona Halep a părăsit încă din optimi unul dintre turneele sale favorite - Hepta
  • Simona Halep era favorită 3 la Mutua Madrid Open 2021.

După două victorii clare cu Sara Sorribes Tormo, din Spania, şi cu Saisai Zheng, din China, Simona Halep şi-a complicat viaţa când a dat de prima adversară mai tare. Asta deşi avea avantajul net al palmaresului în faţa belgiencei Elise Mertens, 4-1 la victorii în meciuri directe.

A fost 4-6, 7-5, 7-5 pentru Mertens, la capătul unui meci în care Halep şi Mertens, favorită 13, s-au întrecut în greşeli şi, în special, în duble-greşeli, capitol la care Simona a încheiat meciul cu 10 duble-greşeli, faţă de cele nouă ale belgiencei.

Primele două seturi s-au disputat sub semnul echilibrului şi am avut numeroase răsturnări de situaţie. În primul act, Simona a condus cu 3-1, a fost egalată la 3, dar a reuşit un rebreak rapid şi şi-a păstrat avantajul până la final. Actul al doilea a fost şi mai dramatic. Condusă cu 2-0 şi 3-1, Simona a reuşit să revină şi să conducă, cu 4-3, având şi serviciul de partea ei. A fost însă momentul în care Mertens a reuşit, la rândul ei, un rebreak rapid şi a profitat la maxim de situaţia favorabilă, adjudecându-şi şi setul după ce a mai câştigat încă un game pe serviciul Simonei.

În actul al treilea, echilibrul s-a menţinut, chiar dacă Simona părea să se desprindă la un moment dat, având 3-1 pe tabela de marcaj. Românca nu a reuşit, însă, să profite de momentul favorabil şi a cedat iniţiativa fără a-şi mai putea reveni.

Elise Mertens o elimină pe Simona Halep, cu 4-6, 7-5, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore şi 36 de minute şi care ne-a arătat că sportiva noastră este departe de forma care să-i permită să viseze la obţinerea unui nou rezultat memorabil la Roland Garros, turneul care începe peste aproximativ trei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Simona Halep, eliminată încă din optimile de finală de la Mutua Madrid Open 2021