Antena Meniu Search
x

Video Sute de elevi de la un liceu din Târgu Mureş învaţă un sport inedit la ora de educaţie fizică. "Mi se pare foarte tare!"

Orele de sport din şcolile din Mureş nu mai sunt atât de plictisitoare, mai ales de când elevii au ocazia să încerce un nou sport. Un panou de căţărare mobil a fost amplasat într-o şcoală, iar elevii sunt încurajaţi să îşi întreacă limitele pentru a ajunge cât mai sus. Noul sport nu doar că îi ajută pe elevi să înveţe strategii de căţărare, dar le şi îmbunătăţeşte sănătatea fizică şi psihică. 

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 08:35

Vezi și

Peste 450 de elevi şi profesori de la un liceu din Târgu Mureş au avut ocazia de a se familiariza cu lumea fascinantă a căţăratului şi au spus "da" provăcării de a ajunge cât mai sus. 

Căţăratul se poate învăţa la şcoală

"Panoul de cățărat mobil reprezintă un mod de cățărare fără asigurare. După cum se vede, nu au copii hamuri şi nu ai nici coarde cu care sunt asiguraţi pentru că acest mod de căţărare este aşa-zis bouldering care poate să ajungă la cel mult 4 metri în sus pe perete", arată Komaromi Reka, reprezentant ONG.

Timp de două săptâmâni, la ora de educaţie fizică elevii pot practica acest sport, care le aduce multe beneficii. "Ajută la dezvoltarea musculaturii și a sistemului osos, dar și pregătirea mentală și gândirea copiilor", adaugă Komaromi Reka, reprezentant ONG.

"Mi se pare foarte tare. Chiar mă bucur că am putut să încercam aici, la noi la şcoală. Sunt nivele mai grele, sunt şi mai uşoare, dar cred că e construit foarte bine", spune un elev. Panoul de căţărare mobil va ajunge şi în alte şcoli din judeţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Sute de elevi de la un liceu din Târgu Mureş învaţă un sport inedit la ora de educaţie fizică. "Mi se pare foarte tare!"