Antena Meniu Search
x

Video Cercetătorii americani, la un pas de a descoperi secretul tinereţii fără bătrâneţe. Ce experiment au făcut pe şoareci

Tinereţea fără bătrâneţe nu mai este un basm. Savanţii americani au reuşit să inverseze procesul de îmbătrânire. Deocamdată pe şoareci, dar rezultatele dau speranţe... pentru oameni. Rozătoarele bătrâne şi oarbe şi-au recăpătat vederea şi au întinerit. Cercetătorii lucrează acum pentru scopul final: să găsească metoda prin care să repete procesul şi pentru noi. 

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 20:30

Vezi și

În laboratoarele din Boston, șoarecii în vârstă şi fără vedere s-au transformat în rozătoare agere, mai inteligente, cu muşchi regeneraţi. Pe de altă parte, șoarecii tineri au îmbătrânit prematur, cu rezultate devastatoare pentru aproape fiecare organ din corpul lor. 

"Avem aici doi şoareci din acelaşi cuib. Au aceeaşi secvenţă ADN. În cel care arată mai bătrân, procesul de rupere şi reparare a fost accelerat şi acest lucru a dus la schimbări epigenetice", a spus profesorul de genetică David Sinclair. 

Avem în corp o copie de rezervă a tinereții, spun cercetătorii

Cercetătorii americani spun că în corpul omenesc există o copie de rezervă a tinereții noastre, a cărei regenerare poate să fie declanșată. "Celulele încă au ADN-ul intact, trebuie doar să le învăţăm cum să citească acel cod din nou", a mai spus Sinclair. 

Unii savanţi numesc experimentul de reîntinerire fenomenul Benjamin Button, cu referire la pelicula din 2008, în care personajul interpretat de Brad Pitt se naşte bătrân şi întinereşte pe măsură ce avansează în vârstă. Experimentele arată că îmbătrânirea este un proces reversibil, care poate fi accelerat sau încetinit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Cercetătorii americani, la un pas de a descoperi secretul tinereţii fără bătrâneţe. Ce experiment au făcut pe şoareci