Antena Meniu Search
x

Video Medicamentul care ar ajuta oamenii să slăbească până la 22 de kg. Substanţa este deja folosită pentru tratarea diabetului

În SUA a fost aprobat un nou medicament minune care te ajută să pierzi în greutate. 

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 08:26

Vezi și

FDA a aprobat tirzepatida, care va fi vândută sub numele de marcă Zepbound, pentru a fi utilizată de către adulții cu un indice de masă corporală (IMC) de cel puțin 30, sau un IMC de 27 sau mai mare dacă pacientul are și o altă problemă de sănătate legată de greutate, cum ar fi bolile de inimă.

„Obezitatea și excesul de greutate sunt afecțiuni grave care pot fi asociate cu unele dintre principalele cauze de deces, cum ar fi bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și diabetul”, a declarat într-un comunicat John Sharretts, director în cadrul Centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor din cadrul FDA.

Tirzepatida este deja aprobată sub denumirea comercială Mounjaro pentru diabetul de tip 2 și fusese din ce în ce mai mult utilizată „off-label” pentru pierderea în greutate în timp ce aprobarea pentru obezitate era în curs de aprobare.

De asemenea, medicamentul încetinește capacitatea stomacului de a elimina alimentele, ajutându-i pe oameni să se simtă sătui mai mult timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiinta » Medicamentul care ar ajuta oamenii să slăbească până la 22 de kg. Substanţa este deja folosită pentru tratarea diabetului