Antena Meniu Search
x

Aeroport internaţional în Braşov, la Ghimbav. Proiectul costă 57 de milioane de Euro

În doi ani, Braşovul va intra în rândul oraşelor care vor avea un aeroport internaţional! Deocamdată există doar proiectul, însă autorităţile locale au la dispoziţie 57 de milioane de euro ca să-l construiască.

Vezi și

În doi ani, Braşovul va intra în rândul oraşelor care vor avea un aeroport internaţional! Deocamdată există doar proiectul, însă autorităţile locale au la dispoziţie 57 de milioane de euro ca să-l construiască. Au beneficiat şi de un ajutor nesperat. Consiliul Judeţean din Covasna, conştient de importanţa unui astfel de aeroport, va contribui la ridicarea lui. 

Shiţa aeroportului internaţional de la Ghimbav e o combinaţie de elemente arhitecturale care amintesc de arcadele Bisericii Negre. Anul acesta se vor realiza căile de rulare, iar anul viitor - terminalul şi turnul de control. Teoretic, primul avion va decola de la Braşov în 2020. Pe aeroportul internaţional va avea o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, destul pentru cei aproximativ un milion de turişti aşteptaţi de autorităţile locale. 

Dorin Ştefan, arhitect Aeroport Internaţional Ghimbav: O să facem învelişul la capacitatea maximă urmând ca anumite elemente care se găsesc în interiorul acestui înveliş să fie realizate în etape. Extinderile sunt în două zone importante: în zona bagajelor şi atunci există rezerva de spaţiu pentru bagaje sau în zona porţilor de plecare care s-ar putea să fie mai multe.

Şi Consiliul Judeţean Covasna este interesat de aeroport şi va contribui cu 6 milioane de euro, în două tranşe.  

Sandor Tamaş, preşedinte Consiliul Judeţean Covasna: Avem banii pregătiţi pentru acest lucru, pentru că nu este doar al braşovenilor , este un proiect macro-regional, suntem direct interesaţi pentru că ştim din toate studiile reies că în jur de 60 de km, în jurul unui aeroport internaţional se relansează şi economia.

În total, Aeroportul va costa 57 de milioane de euro. Consiliul Judeţean Braşov a decis să facă aeroportul pe cont propriu, după ce toate Guvernele din ultimii 10 ani au refuzat să finanţeze investiţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Tehnologie » Aeroport internaţional în Braşov, la Ghimbav. Proiectul costă 57 de milioane de Euro