Meniu LIVE
Search
x

Video Cercetătorii americani au inventat primul material care "gândeşte". Trucul folosit pentru a imita creierul uman

Oamenii de ştiinţă au inventat un material capabil să gândească. Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania, din Statele Unite, au creat un compus ce poate acţiona independent.

De Redactia Observator la 26.08.2022, 09:42

Experții au anunțat că este "primul exemplu de material de inginerie, care poate simți, gândi și acționa simultan asupra stresului mecanic fără a necesita circuite suplimentare pentru a procesa astfel de semnale", potrivit Independent. Studiul a fost publicat şi în prestigioasa revistă de ştiinţă Nature.

Cum funcţionează mai exact? Materialul are circuite integrate şi semiconductori de siciliu care procesează informaţiile într-un mod similar creierului uman. Cercetătorii americani sunt de părere că aproape orice material din jurul nostru ar putea căpăta aceste caracteristici dacă îi sunt adăugate circuite integrate. "Materialul nou creat polimeric acționează ca un creier ce poate primi șiruri digitale de informații, care apoi sunt procesate, rezultând noi secvențe de informații digitale ce pot controla reacțiile", a spus Ryan Harne, profesor de inginerie mecanică la Universitatea Pennsylvania.

Echipa de experţi de la Universitatea Pennsylvania a arătat ce poate face noua invenţie şi a pus materialul să execute mai multe calcule aritmetice destul de complexe. De asemenea, materialul poate fi folosit pentru a detecta frecvenţe radio sau chiar pentru a identifica, izola şi neutraliza anumiţi agenţi patogeni din aer.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Cercetătorii americani au inventat primul material care "gândeşte". Trucul folosit pentru a imita creierul uman