Antena Meniu Search
x

Elon Musk va construi un robot umanoid: "Intenționăm să fie prietenos"

Fondatorul companiei Tesla a anunțat construirea unui robot umanoid, care va folosi aceeași tehnologie ca și în cazul mașinilor autonome, potrivit cnet.com. 

de Redactia Observator

la 21.08.2021, 10:19

Vezi și

Elon Musk nu a oferit multe detalii despre proiectul ambițios. Robotul are aproape 1.70m, aproximativ 56 de kilograme și va fi construit din materiale ușoare. Pe cap vor fi montate camerele cu pilot automat utilizate de vehiculele Tesla. Prețul rămâne, însă, un mister.

În timpul prezentării, Elon Musk nu a adus un prototip pentru a-l arăta publicului, însă un angajat costumat în Tesla Bot a fost prezent pe scenă. „Intenționăm să fie un robot prietenos”, a glumit Musk, „și va funcționa într-o lume construită pentru oameni”.

Robotul umanoid, care ar putea fi lansat în 2022, poate îndeplini sarcini precum instalarea diverselor piese de mașină sau ridicarea produselor, în supermarket, scrie The Guardian.  

Elon Musk a ținut să amintească şi de "implicaţiile profunde pentru economie" pe care le va avea acest proiect, deoarece "economia se bazează pe muncă". El prevede astfel o lume în care efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci "o alegere". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » Elon Musk va construi un robot umanoid: "Intenționăm să fie prietenos"