Antena Meniu Search
x

Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia pentru știri

Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia, companie deținută de miliardarul Rupert Murdoch, pentru conținutul furnizat, conform unui acord recent încheiat, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 16.03.2021, 10:09

Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia pentru știri
- Getty Images

Acordul a fost încheiat la doar câteva săptămâni după ce Australia a adoptat o controversată lege, prima de acest fel pe plan mondial, care obligă platformele tehnologice să plătească pentru știri. News Corp nu a dezvăluit valoarea contractului, cu o durată de trei ani, din Australia. Luna trecută, compania a încheiat un acord global cu Google, potrivit Mediafax.

News Corp Australia controlează aproximativ 70% din tirajul ziarelor din Australia. Deține, de asemenea, rețeaua de televiziune Sky News Australia. News Corp are deja un acord cu Facebook pentru entitățile sale media din SUA, care implică plata pentru articolele incluse în Facebook News - un produs care nu este disponibil în Australia.

Acordul australian este mult mai larg - acoperă tot conținutul News Corp Australia distribuit pe Facebook. News Corp a condus o campanie de lobby în Australia - cu sprijinul rivalilor - pentru a-i determina pe politicieni să facă firmele tehnologice să plătească pentru știri.

Atât Google, cât și Facebook s-au împotrivit. Facebook a blocat luna trecută accesul la conținutul de știri australiene pe site. Boicotul a durat aproximativ o săptămână, după care guvernul australian a făcut concesii și a adoptat legea, pe 25 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia pentru știri