Antena Meniu Search
x

Facebook și Instagram ar putea deveni cu plată în Europa. Cine ar mai putea folosi Meta fără plată

Meta, compania-mamă a Facebook, ia în considerare versiuni plătite ale Facebook și Instagram care nu ar avea publicitate pentru utilizatorii din Europa, anunță New York Times, citând trei persoane care au cunoștință de planurile companiei, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 22:31

Lovitură pentru utilizatori! Facebook și Instagram ar putea deveni cu plată în Europa - Profimedia

Cei care plătesc pentru abonamente la Facebook și Instagram nu vor vedea reclame în aplicații, au spus persoanele, care au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece planurile sunt confidențiale. Acest lucru ar putea ajuta Meta să se apere în fața preocupărilor legate de confidențialitate și de alte controale din partea autorităților de reglementare din UE, oferindu-le utilizatorilor o alternativă la serviciile bazate pe reclame ale companiei.

Fără reclame în aplicație

De asemenea, Meta va continua să ofere versiuni gratuite ale Facebook și Instagram cu reclame în Uniunea Europeană, au spus persoanele respective.

Nu este clar cât ar costa versiunile cu plată ale aplicațiilor sau când le-ar putea lansa compania. Timp de aproape 20 de ani, activitatea principală a Meta s-a axat pe oferirea de servicii gratuite de rețele sociale utilizatorilor și pe vânzarea de publicitate companiilor care doresc să ajungă la acest public.

În ianuarie, compania a primit două amenzi în valoare totală de 390 de milioane de euro din cauza încălcării Regulamentului european General privind Protecţia Datelor (RGPD), anunţa atunci autoritatea irlandeză de reglementare, cea care acţionează în numele Uniunii Europene. Autoritatea preciza că Meta şi-a încălcat ”obligaţiile în domeniul transparenţei” şi avea o bază juridică eronată ”în prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de publicitate” ţintită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Facebook și Instagram ar putea deveni cu plată în Europa. Cine ar mai putea folosi Meta fără plată