Antena Meniu Search
x

Folosirea inteligenţei artificiale ar putea să fie eliminată, la nivel de Uniune Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor

Reprezentanţii Comisiei Europene pregătesc posibilitatea ca inteligenţa artificială să fie eliminată, la nivel de Uniunea Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 12:29

Specialiştii acuză că Uniunea Europeană a rămas mult în urma Chinei şi a Statelor Unite ale Americii, în ceea ce priveşte inteligenţa artificială
Folosirea inteligenţei artificiale ar putea să fie eliminată, la nivel de Uniune Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor
  • Comisia Europeană ar urma să adopte miercuri cadrul de reglementare privind inteligenţa artificială.

Totul după apariţia unui document de 81 de pagini care prevede că "supravegherea nediscriminatorie a persoanelor ar trebui să fie interzică atunci când este aplicată într-o manieră generalizată, tuturor persoanelor, fără diferenţiere".

Conform news.ro, proiectul de lege mai prevede că "folosirea inteligenţei artificale pentru realizarea unui sistem de scor social, care se practică în China, ar trebui să fie interzisă".

Mai mult, sursa amintită precizează că un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunţat că "membrii Comisiei urmează să adopte cadrul de reglementare privind inteligenţa artificială miercuri, 21 aprilie 2021. Orice text pe care l-aţi putea vedea anterior nu este, prin definiţie, ”legitim ”- nu comentăm scurgerile de informaţii”.

Se merge chiar până la posibilitatea de a aplica sancţiuni de 20 de milioane de euro sau 4% din veniturile globale, dacă cei care produc inteligenţă artificială în şi în afara Uniunii Europene încalcă legile pe care ar urma să le adopte, în acest sens, Comisia Europeană.

Membrii Comisiei Europene vor să se asigure că inteligenţa artificială asigură un echilibru între susţinerea inovării şi asigurarea faptului că inteligenţa artificială aduce beneficii, în timp ce Samim Winiger, cercetător în domeniul inteligenţei artificiale la Berlin, în Germania, acuză că Uniunea Europeană este cu mult în urma Chinei şi a Statelor Unite ale Americii în cursa inteligenţei artificiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Folosirea inteligenţei artificiale ar putea să fie eliminată, la nivel de Uniune Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor