Folosirea inteligenţei artificiale ar putea să fie eliminată, la nivel de Uniune Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor

De Redactia Observator.
Publicat: 16.04.2021, 12:29.
Actualizat: 16.04.2021, 12:29

Reprezentanţii Comisiei Europene pregătesc posibilitatea ca inteligenţa artificială să fie eliminată, la nivel de Uniunea Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor.

Specialiştii acuză că Uniunea Europeană a rămas mult în urma Chinei şi a Statelor Unite ale Americii, în ceea ce priveşte inteligenţa artificială

Folosirea inteligenţei artificiale ar putea să fie eliminată, la nivel de Uniune Europeană, din supravegherea în masă a oamenilor

Totul după apariţia unui document de 81 de pagini care prevede că "supravegherea nediscriminatorie a persoanelor ar trebui să fie interzică atunci când este aplicată într-o manieră generalizată, tuturor persoanelor, fără diferenţiere".

Conform news.ro, proiectul de lege mai prevede că "folosirea inteligenţei artificale pentru realizarea unui sistem de scor social, care se practică în China, ar trebui să fie interzisă".

Mai mult, sursa amintită precizează că un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a anunţat că "membrii Comisiei urmează să adopte cadrul de reglementare privind inteligenţa artificială miercuri, 21 aprilie 2021. Orice text pe care l-aţi putea vedea anterior nu este, prin definiţie, ”legitim ”- nu comentăm scurgerile de informaţii”.

Se merge chiar până la posibilitatea de a aplica sancţiuni de 20 de milioane de euro sau 4% din veniturile globale, dacă cei care produc inteligenţă artificială în şi în afara Uniunii Europene încalcă legile pe care ar urma să le adopte, în acest sens, Comisia Europeană.

Membrii Comisiei Europene vor să se asigure că inteligenţa artificială asigură un echilibru între susţinerea inovării şi asigurarea faptului că inteligenţa artificială aduce beneficii, în timp ce Samim Winiger, cercetător în domeniul inteligenţei artificiale la Berlin, în Germania, acuză că Uniunea Europeană este cu mult în urma Chinei şi a Statelor Unite ale Americii în cursa inteligenţei artificiale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 mai 2021. Racii sunt concentrați pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Uluitor cine era șoferul de Maserati care s-a izbit de un cap de pod. Ce i-au găsit polițiștii în buzunar
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro