Antena Meniu Search
x

Iohannis, anunţ despre reţeaua 5G în România: "Se lucrează la o legislaţie specială pe această temă"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se lucrează la o legislaţie specială pentru reţeaua 5G în România. El a precizat că ţara noastră îşi doreşte reţele 5G sigure şi care să nu fie sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate, cum ar fi China.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.08.2020, 20:01

Klaus Iohannis a făcut un anunţ despre reţeaua 5G în România - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Autorităţile pregătest o legislaţie specială pentru reţeaua 5G
  • Iohannis a anunţat care este poziţia României

"Poziţia României este exact poziţia exprimată în memorandumul care a fost semnat anul trecut, când am fost în vizită la preşedintele Trump. Noi ne dorim reţele sigure, reţele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate şi dorim reţele care satisfact nevoia şi a firmelor şi a cetăţenilor din România. Se lucrează pe o legislaţie specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni”, a declarat Iohannis

Anul trecut, Klaus Iohannis a anunţat, la finalul vizitei şi întâlnirii la Washington cu preşedintele Donald Trump, că a fost semnat un memorandum de înţelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Iohannis, anunţ despre reţeaua 5G în România: "Se lucrează la o legislaţie specială pe această temă"