Antena Meniu Search
x

Video Mobile World Congress 2024. Imagini cu tehnologiile viitorului: inele inteligente, telefoane ce se pot transforma în brăţări şi laptopuri transparente

Inele inteligente, capabile să ofere informaţii detaliate despre starea de sănătate, dar şi telefoane ce se pot transforma în brăţări în doar câteva clipe. Sunt doar câteva dintre inovaţiile prezentate anul acesta la cel mai important eveniment de tehnologie din Europa la Barcelona. 

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 22:34

Vezi și

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, şi regele Felipe al 6-lea au participat la deschiderea evenimentului care le oferă pasionaţilor câteva detalii despre cum va arăta viitorul. Anul acesta, accentul a căzut pe accesorii. Aşa arată de exemplu cel mai nou concept de ecran pliabil, care poate fi îndoit după bunul plac. 

Andrew Lanxton, jurnalist: Când este plat, funcţionează ca oricare alt telefon cu Android, dar când îţi termini treaba, poţi să-l curbezi în jurul încheieturii şi să-l porţi ca pe o brăţară. 

Inelul bazat în totalitate pe Inteligenţa Artificială va costa 300 de euro

Disponibil în mai multe culori şi mărimi, inelul bazat în totalitate pe Inteligenţa Artificială, ar urma să devină un accesoriu nelipsit pentru sportivi. Preţul este comparabil cu cel al unui ceas inteligent - aproape 300 de euro. 

Andrew Lanxton, jurnalist: În interiorul inelului sunt senzorii. Vor putea să-ţi monitorizeze ritmul cardiac, mişcările din timpul somnului şi multe alte lucruri, ca să-ţi ofere o imagine de ansamblu asupra sănătăţii tale. 

Laptopurile ar putea renunţa complet la ecran

Din ce în ce mai puternice de la un an la altul, laptopurile ar putea renunţa complet la ecran. Parcă inspirat din filmele science fiction, laptopul transparent arată ca unul normal, însă are la bază tot inteligenţa artificială. Astfel, este capabil să recunoască obiectele din spatele său şi să se adapteze în funcţie de nevoi.  

Câinele robot care se comportă ca un animal de companie

Facem cunoştinţă cu Dynamic 1, un câine robot capabil să se comporte ca un animal de companie. Poate lătra, poate aduce mingea sau poate fi chiar ajutorul mult visat pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Este echipat cu camere video şi senzori de înaltă tehnologie. Va mai dura, însă, până când îi vom cumpăra lesă. Un astfel de prieten metalic este doar în stadiul de prototip. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Tehnologie » Mobile World Congress 2024. Imagini cu tehnologiile viitorului: inele inteligente, telefoane ce se pot transforma în brăţări şi laptopuri transparente