Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Noi metode de fraudă online: Escrocherii în numele Poliţiei. Cum au fost păcăliţi mai mulţi români

Escrocherii în numele Poliţiei. Oamenii legii avertizează asupra unei noi metode de fraudă online. Indivizi care se dau angajaţi ai Poliţiei ori ai FBI au reuşit să păcălească mai mulţi români şi să-i lase cu conturile goale. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.08.2022 , 08:17

Făptaşii trimiteau email-uri in care se dădeau angajaţi în Poliţia Română, Europol sau FBI şi cereau bani cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt.

Solicitau aceste sume pentru a evita demararea unei proceduri judiciare și emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele destinatarului emailului. 

IGPR avertizează asupra acestui nou tip de fraudă. În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, politia recomandă să nu raspundeti, sa nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române. 

Vezi și

Deja, in ultimele patru zile, oamenii legii au fost sesizati cu privire la existența mai multor astfel de cazuri si se fac anchete. Inca nu s-au stabilit prejudiciile si nici n-au fost prinsi făptașii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Tehnologie » Noi metode de fraudă online: Escrocherii în numele Poliţiei. Cum au fost păcăliţi mai mulţi români