Antena Meniu Search
x

Video Tehnologie: Investiţii "epice" pentru dezvoltarea metaversului

Companiile specializate în jocuri video pun şi ele umărul la crearea metaversului. De la concerte virtuale, dar cu public real, până la transformarea fotografiilor în modele 3D care pot fi integrate în spaţiul virtual, inovaţiile sunt abia la început.

de Liviu Redeleanu

la 17.04.2022, 14:35

Vezi și

Mai multe companii au început să investească masiv sau să îşi pornească proiecte legate de metavers. Acum se pare că şi compania Epic Games vrea să îşi sporească mai mult prezenţa în acest univers virtual. Şi nu de una singură, ci cu ajutorul unor nume mari din industrie.

Sony şi Lego investesc în Epic Games 

Epic Games a primit recent investiţii de 2 miliarde de dolari din partea gigantului Sony şi a firmei care deţine Lego Group.

Toate sunt eforturi menite să avanseze parteneriatele pe metavers, având în vedere că Epic Games este compania care se află în spatele jocului de succes Fortnite, considerat deja un pion important în metavers. Chiar înainte ca Facebook să anunţe tranziţia către Meta, Fortnite a fost printre primele jocuri în care au avut loc evenimente virtuale, precum concerte, cu public real.

Pe acelaşi subiect

În urma investiţiilor, Epic Games a ajuns la o valoare de piață de peste 31 de miliarde de dolari. Ceea ce îi permite să se dezvolte în mai multe direcţii.

Aplicaţia care transformă fotografiile în modele 3D

Recent a creat o aplicaţe mobilă care transformă fotografiile în modele 3D. Reality scan se numeşte şi le oferă utilizatorilor posibilitatea să scaneze obiecte din lumea reală pentru a le utiliza în cea virtuală. Fie că vorbim despre proiecte 3D sau proiecte ce ţin de realitate virtuală şi cea augmentată, cum ar fi jocurile video. Aşadar, dezvoltatorii de jocuri ar putea găsi această aplicaţie chiar foarte utilă, dacă au nevoie de un anumit obiect pe care vor să îl plaseze într-un mediu virtual.

Într-o anumită măsură se întâmplă deja pentru că Epic Games a deschis recent accesul la următoarea versiune a unuia dintre cele mai puternice motoare grafice de pe piaţă - Unreal Engine 5. Doar că această aplicaţie le oferă şi oamenilor fără experienţă oportunitatea să îşi transforme camerele telefoanelor într-o sursă nesfârșită de creativitate.

Versiunea Beta aplicaţiei are deocamdată un număr limitate de utilizatori iOS. Dar în această primăvară, aplicaţia va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii de iPhone, iar spre sfârşitului anului va ajunge şi pe Android.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Tehnologie: Investiţii "epice" pentru dezvoltarea metaversului