Antena Meniu Search
x

Video Terra va avea un geamăn digital pentru simularea dezastrelor și a schimbărilor climatice

Uniunea Europeană investeşte milioane de euro ca să afle cum pot fi prevenite schimbările climatice, dezastrele naturale, dar şi crizele economice. Pentru asta a creat Destination Earth.

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 15:07

Destination Earth, în traducere Destinația Pământ, este o inițiativă a Comisiei Europene de a dezvolta un model digital foarte precis al Pământului. Mai simplu spus – un geamăn digital al Pământului.

Scopul proiectului este de a modela, monitoriza și simula fenomenele naturale, pericolele și activitățile umane aferente. Aceste simulări îi ajută pe specialiști să elaboreze strategii de adaptare și măsuri de atenuare precise și acționabile.

Destination Earth va sprijini abordarea provocărilor complexe de mediu pentru monitorizarea și simularea evoluțiilor Pământului la nivel terestru, marin, atmosferic, biosferic și a intervențiilor umane, precum și anticiparea dezastrelor de mediu și crizelor socio-economice care rezultă din acestea, pentru a salva vieți și a evita marile crize economice. De asemenea, Destination Earth va permite dezvoltarea și testarea de scenarii pentru tot felul de situaţii.

Vezi și

Acest geamăn digital al Pământului este un sistem care se va dezvolta continuu până în 2030 și în care se vor investi peste 315 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Tehnologie » Terra va avea un geamăn digital pentru simularea dezastrelor și a schimbărilor climatice