Antena Meniu Search
x

TikTok schimbă modul în care evaluează conturile. Cum va funcționa noul sistem

Pentru a îmbunătăţi măsurile asupra celor care încalcă politicile platformei în mod repetat, TikTok introduce un sistem actualizat de evaluare a conturilor. Platforma consideră că aceste modificări vor contribui la eliminarea mai eficientă şi mai rapidă a conturile rău-intenţionate şi vor oferi totodată o experienţă mai clară şi mai consistentă creatorilor care îşi doresc să respecte politicile TikTok, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 22:48

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor - Profimedia

Sistemul actual de evaluare a conturilor include diferite tipuri de restricţii, cum ar fi interdicţiile temporare de a posta conţinut sau trimite comentarii, pentru a preveni utilizarea abuzivă a funcţiilor platformei şi a învăţa utilizatorii cu privire la politicile TikTok, reducând astfel numărul încălcărilor viitoare. Deşi această abordare s-a dovedit eficientă în reducerea conţinutului dăunător în general, feedback-ul primit din partea creatorilor arată că uneori poate fi dificil de navigat. În plus, TikTok recunoaşte că acesta poate avea un impact disproporţionat asupra creatorilor care încalcă politicile rar şi în necunoştinţă de cauză şi poate fi mai puţin eficient în descurajarea celor care încalcă regulile în mod repetat.

Utilizatorii care încalcă regulile platformei tind să urmeze un model - analiza TikTok arată că aproape 90% dintre aceştia încalcă politicile TikTok folosind constant aceeaşi funcţie şi peste 75% încalcă aceeaşi categorie de politică în mod repetat. Prin urmare, TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor, cu scopul de a sprijini comunitatea şi a elimina creatorii care încalcă regulile platformei în repetate rânduri.

Cum va funcţiona noul sistem?

Conform noului sistem, dacă o persoană postează conţinut care încalcă una dintre Regulile Comunităţii TikTok, contul va primi un avertisment pe măsură ce conţinutul va fi eliminat. Dacă un anumit cont atinge limita de avertismente în cadrul unei funcţii disponibile (cum ar fi funcţiile LIVE sau Comentarii) sau în cadrul unei politici (cum ar fi politica de Bullying şi Hărţuire), contul respectiv va fi eliminat permanent. Pragul de avertismente poate varia în funcţie de nivelul în care o anumită încălcare poate avea efecte negative asupra membrilor comunităţii - de exemplu, poate exista o limită mai strictă pentru încălcarea politicii împotriva promovării ideologiilor motivate de ură, comparativ cu cea pentru distribuirea conţinutului de tip spam cu efect redus.

Pe acelaşi subiect

TikTok va continua să elimine permanent conturile care încalcă grav regulile platformei de la prima abatere, inclusiv glorificarea violenţei sau ameninţarea cu violenţă, afişarea sau facilitarea materialelor care conţin abuzuri sexuale asupra copiilor (CSAM - child sexual abuse material) sau prezentarea violenţei şi torturii din lumea reală. În plus, conturile care strâng un număr mare de avertismente cumulate în cazul funcţiilor şi politicilor vor fi, de asemenea, interzise permanent. Avertismentele asociate unui cont vor expira după 90 de zile.

Creatorii vor putea afla mai multe detalii despre statusul contului

Prin aceste schimbări, TikTok îşi propune să aducă comunităţii mai multă transparenţă asupra deciziilor de aplicare a politicilor platformei şi să ofere totodată o mai bună înţelegere privind Regulile Comunităţii şi respectarea acestora. De asemenea, pentru a susţine în continuare creatorii, TikTok va lansa în următoarele săptămâni noi instrumente în Centrul de Siguranţă din aplicaţie. Printre acestea se numără pagina „Statusul contului” unde creatorii pot urmări cu uşurinţă situaţia contului lor şi pagina „Raportări înregistrate” unde pot afla statusul conţinutului sau conturilor raportate de ei. Noile instrumente completează notificările pe care creatorii le primesc deja dacă încalcă politicile platformei şi posibilitatea de a contesta decizia. În plus, le oferă creatorilor posibilitatea de a solicita eliminarea avertismentelor în cazul în care contestaţia este validă. În plus, TikTok va începe să notifice creatorii dacă sunt pe punctul de a le fi eliminate conturile permanent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Tehnologie » TikTok schimbă modul în care evaluează conturile. Cum va funcționa noul sistem