Antena Meniu Search
x

Video Topul căutărilor pe Google, în 2020. Informațiile despre pandemie, cele mai accesate la nivel global

A apărut topul căutărilor făcute la nivel global pe Google în 2020. Cuvântul „pandemie” nu se află printre ele, dar mai toate dilemele au legătură cu evenimentul care ne-a afectat vieţile. În 2019 platforma de streaming Disney a marcat topul căutărilor.

de Redactia Observator

la 17.12.2020, 15:39

Vezi și
  • În top se numără căutările despre coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Căutările din 2019 au fost ceva mai serioase, să spunem aşa. Pe de altă parte, am avut de-a face cu un an atipic. Deşi am vizionat poate mai mult ca oricând filme de acasă, nu am căutat într-atât de mult pelicule sau platforme de streaming încât să apară în top. Asta ne arată studiul. 

"De nu pot să dorm" se află pe primul loc în căutări, potrivit unei radiografii făcute de o agenţie de marketing, apropo de cât de mult ni s-a schimbat stilul de viaţă în ultimul an. Următoarea căutare în clasament are legătură directă tot cu pandemia - "De ce e important să mă spăl pe mâini", a fost a doua cea mai căutată propozitie de pe Google. Covid sau Coronavirus este cea de-a treia dilemă de pe Internet, în 2020. 

În contextul carantinei din primăvară, au explodat şi căutările despre diverse tutoriale. "Cum să mă tund acasă" sau "platforma Zoom" completează clasamentul din 2020, laolaltă cu intrebarea "De ce se închid şcolile" sau cuvintele: "hârtie igienică şi vaccin". 

Alte evenimente marcante, pe lângă pandemie, au dominat clasamentul, semn că am fost mai preocupaţi de ce se întâmplă în lume. Kobe Bryant, mişcarea Black Lives Matter sau incendiile din Australia au fost şi ele printre cele mai căutate pe Google. 

În încheiere, vă spun că experţii se aşteaptă ca anumite tendinţe precum interesul pentru şcoala online, platformele de videoconferinţe sau conceptul Work from home să se menţină cel puţin şi în următorul an, indiferent că scăpăm sau nu de pandemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Topul căutărilor pe Google, în 2020. Informațiile despre pandemie, cele mai accesate la nivel global