Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un producător chinez susține că produce mașinile electrice cu cea mai rapidă încărcare din lume, de doar 10 minute

O companie din China susține că va produce mașini electrice cu cea mai rapidă încărcare a bateriei din întreaga lume. Noile baterii pot fi încărcate aproape total în 10 minute. Mașina cu noua baterie va fi lansată săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 10:07

Producătorul chinez de mașini Zeekr spune că noile sale baterii pentru vehicule electrice se încarcă mai repede decât cele ale tuturor rivalilor săi, inclusiv ale liderului industriei Tesla.

Firma spune că bateriile sale actualizate pot fi încărcate de la 10% la 80% din capacitate în 10 minute și jumătate folosind stațiile sale de încărcare ultra-rapide, potrivit BBC.

Comparaţie cu Tesla

Articolul continuă după reclamă

În comparație, Tesla lui Elon Musk susține că o încărcare de 15 minute permite Modelului 3 să acopere 282 km, puțin sub jumătate din întreaga autonomie a mașinii.

Sedanul Zeekr 2025 007, care va fi disponibil de săptămâna viitoare, va fi primul vehicul care va avea noua baterie. Compania chineză mai spune că bateria funcționează bine chiar și pe vreme rece, încărcându-se de la 10% la 80% în mai puțin de jumătate de oră la temperaturi de până la -10C.

Zeekr aparține gigantului chinez Geely, care deține și mărcile Lotus din Marea Britanie și Volvo din Suedia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Tehnologie » Un producător chinez susține că produce mașinile electrice cu cea mai rapidă încărcare din lume, de doar 10 minute