Antena Meniu Search
x

Video 1 Mai pe schiuri. Zeci de turiști s-au distrat pe pârtiile din Sinaia, administratorii cred că sezonul de schi ar putea fi prelungit cu încă o săptămână

1 Mai, pe schiuri, la 2.000 de metri înălţime. Aşa sună visul oricărui împătimit al sporturilor de iarnă. S-a împlinit pentru zeci de turişti, care au bătut pârtiile din Sinaia cât a fost vacanţa de lungă. Şi la Bâlea Lac e încă zăpadă. Hotelul de gheaţă de aici a putut fi vizitat ultima dată anul acesta, înainte să fie închis. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 01.05.2023, 20:45

Vezi și

La cota 2.000, în Sinaia, încă se schiază bine, chiar dacă mai e doar o lună până începe vara. Stratul de zăpadă are peste jumătate de metru. 12 pârtii sunt în continuare deschise. 

Pe creste, soarele a adus 10 grade celsius, aşa că mulţi au rămas doar în tricou. 

Turist: "E bine încă. Sperăm să mai venim şi weekendul viitor." 

Turistă: "Nu e deloc aglomerat, ai pârtia pentru tine şi da, nu e nici prea frig ca să îngheţi şi zăpada e destul de bună." 

Pe acelaşi subiect

Turist: "Vin relativ des în Sinaia şi ştiu că sezonul se prelungeşte. MUSCA 4.07 Excelent, excelent! Invit lumea să vină la Sinaia." 

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Aşa arată 1 Mai la mai bine de 2.100 de metri altitudine. Platoul Bucegilor, de un alb imaculat. Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, cu zăpada, încă perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Iar, jos, în Valea Prahovei, aglomeraţie în trafic."

Administratorii spun că iau în calcul prelungirea sezonului sporturilor de iarnă cu încă un weekend. 

Doru Moiceanu, directorul domeniului schiabil Sinaia: "Noi încercăm şi eu fac acuma o testare a pârtiilor să vedem dacă şi weekendul viitor mai putem să deshidem pentru ultima dată în sezonul acesta. Practicarea schiului de primăvară este puţin mai diferită de schiul de iarnă. Zăpada dimineaţa este îngheţată, în timpul prânzului se înmoaie şi apar diferenţe."

Distracție și la Bâlea Lac

La Bâlea Lac stratul de zăpadă s-a păstrat şi mai bine - atinge aproape doi metri jumătate. Spre bucuria turiştilor care au ajuns acolo. 

Copil: "Îmi place că e zăpadă multă."

Turistă: "Nu ne aşteptam să fie aşa de frumos şi cald, soare. În schimb ne aşteptam la zăpadă, dar nu am fost echipaţi corespunzător. Pentru mine e prima dată când vin."

Turistă: "Noi venim aici cam de 15-20 de ani. Ne simţim ca acasă, de fapt, şi întotdeauna când vrem să fie linişte, dar şi confort, alegeam Bâlea. E foarte interesant. Până la Valea Bâlii pare că este primăvară şi apoi, urmează alt anotim." 

Turist: "1 mai muncitoresc, 1 mai muntenesc. Nu ştiu. Cred ca aici e o alegere mult mai benefică. E linişte, e echilibru, e o plăcere să fii astăzi aici." 

Hotelul de gheaţă, care a făcut senzaţie tot anul şi a impresionat mii de turişti, se va închide de mâine. Ultimii vizitatori care i-au trecut pragul sunt membrii unei familii din Spania.

Turişti străini: "Ne simţim extraordinar. Este prima dată aici. Nu am mai parcurs hotelul de aici. Noi am găsit hotelul şi a fost o experienţă bună, şi noi vom repeta din nou anul viitor. Ne vor reîntoarce." 

Cei care vor să viziteze Bâlea Lac în această lună, trebuie să ştie că pot ajunge aici doar cu telecabina. Şoseaua Transfăgărăşan este închisă circulaţiei rutiere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » 1 Mai pe schiuri. Zeci de turiști s-au distrat pe pârtiile din Sinaia, administratorii cred că sezonul de schi ar putea fi prelungit cu încă o săptămână