Antena Meniu Search
x

Veşti proaste pentru românii care îşi petrec în Grecia mini-vacanţa de 1 Mai. Sindicatele au anunţat o grevă care va paraliza ţara

Românii care îşi petrec mini-vacanţa de 1 mai în Grecia ar putea avea probleme. Luni, transportul terestru şi cel maritim sunt în grevă, anunţă ministerul de externe. Trenurile şi feriboturile nu vor circula 24 de ore. Iar Atena şi Salonic vor fi zguduite de proteste de amploare, promit funcţionarii publici. 

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 22:24

Vezi și

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că a fost anunţată o grevă, de 24 ore, în transportul public terestru şi maritim la data de 1 mai. Conform informaţiilor disponibile în acest moment, trenurile şi trenurile suburbane (Proastiakos), precum şi mijloacele de transport maritim (inclusiv feriboturile), nu vor circula timp de 24 de ore (între ora 00,01 şi ora 23,59). Autobuzele şi troleibuzele vor circula între orele 9,00 şi 21,00, iar circulaţia metroului ar putea fi perturbată.

Având în vedere posibile modificări de ultim moment, MAE recomandă cetăţenilor români să urmărească anunţurile autorităţilor locale. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Veşti proaste pentru românii care îşi petrec în Grecia mini-vacanţa de 1 Mai. Sindicatele au anunţat o grevă care va paraliza ţara