Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Albania, destinație de pandemie pentru români: Peisaje rupte din poveşti, plaje sălbatice și nicio restricție Covid

Albania devine de la sezon la sezon o alternativă la Grecia, Muntenegru sau Croaţia pentru mulţi români. Munţi impresionanţi străjuiesc Riviera Albaneză plină de plaje spectaculoase, unele dintre ele cu adevărat săbatice. Drumurile sunt bune, iar preţurile la mâncare şi cazare sunt mai mici ca în Grecia.

de Redactia Observator

la 15.08.2021 , 21:47

Turiştii care ajung în Albania sunt fermecaţi pe loc de peisajele rupte din poveşti. Dar, pe lângă privelişte, Albania mai are un atu foarte important: restricţiile Covid nu există.

Albania e pe lista verde a României 

Turist: ”Nu ne cere absolut nimic, nici vaccin nici test, absolut nimic. Totul a fost extraordinar”.

Vezi și

Dana Marcu, reprezentant agenţie de turism: ”Albania este pe lista verde a României, se poate pleca făra test, fără vaccinare, este relativ aproape”.

Pe acelaşi subiect

În sudul ţării, aproape de graniţa cu Grecia se află staţiunea Ksamil. Până în urmă cu câţiva ani un mic sat pescăresc, acum o stea a litoralului albanez. Drumul până acolo e spectaculos.

Turiști: ”Am ales alt drum şi am făcut o alegere grozavă, pentru că dupa cum vedeţi aici sunt norii şi acolo, dragilor, nu este cerul, ci este marea. Fantastic”.

Denisa Olar obişnuia să meargă cu parinţii în Grecia. Pentru ea, Albania a fost marea decoperire a verii. ”Mi-a plăcut extrem de mult, oamenii sunt foarte primitori, mâncarea este bună, atmosfera este extraordinară”.

Vacanța în Albania, alternativa mai ieftină a Greciei sau a Turciei

Pe Riviera albaneză sunt zeci de staţiuni cu hoteluri de lux, dar şi sate care au plaje sălbatice şi unde se stă cu cortul.

Am lăsat maşina pe marginea drumului şi mergem acum pe o cărăruţă, astfel încât să coborâm jos de tot, la râu.

Ţara nu-i dezamăgeşte nici pe cei care iubesc aventura şi senzaţiile tari. Traseul prin apă şi printre stânci poate fi anevoios, dar peisajul îţi taie răsuflarea.

Preţurile sunt mai mici ca în Grecia. Un circuit în Albania costă în jur de 500 de euro pentru 10 zile. În preţ intră transport cu autocar, cazare la un hotel de 4 stele şi micul dejun. Acum, cel mai uşor traseu este prin Macedonia de Nord, Serbia şi Bulgaria, pentru că toate cele trei ţări sunt pe lista verde.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Travel » Albania, destinație de pandemie pentru români: Peisaje rupte din poveşti, plaje sălbatice și nicio restricție Covid