Antena Meniu Search
x

Atenţionare pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă

Prima săptămână din august va aduce temperaturi aproape de maximurile istorice, în Bulgaria. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru cei care doresc să meargă în ţara vecină.

De Cornel Preda la 02.08.2021, 14:11
Termometru care arată temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Un val de căldură a lovit Bulgaria în prima săptămână din august - Profimedia Images

Potrivit MAE, Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar a emis coduri de caniculă pentru perioada 2-3 august.

Luni şi marţi vor fi învigoare coduri roşu şi portocaliu de caniculă, în unele zone temperaturile urmând să depăşească 41 de grade.

Cele mai călduroase zone vor fi în preajma Dunării, în timp ce litoralul va fi singura zonă unde temperaturile maxime nu vor depăşi 40 de grade.

În ce zone din Bulgaria vor fi cod roşu şi portocaliu

Pe acelaşi subiect

Astfel, este Cod roşu pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo şi Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius.

Totodată, este Cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38-41 grade Celsius.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: pentru starea vremii, pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi" din Bulgaria: www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL, pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare, pe site-ul www.mvr.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Atenţionare pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă