Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare val de căldură din ultimele patru decenii a produs incendii devastatoare în Turcia şi în Grecia

Europa se luptă cu cel mai mare val de căldură din ultimele patru decenii. Şi întreg continentul trece prin foc. Turcia este mistuită de peste 100 de incendii de vegetaţie, spre spaima turiştilor. Sute de oameni care erau în zona Marmaris, printre care şi români, au fost evacuaţi după ce flăcările înteţite de vânt au ajuns lângă mai multe hoteluri.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 09:56

Vezi și
  • Temperaturile au ajuns la 44,6 grade Celsius în Grecia.

Sute de turişti au fost evacuaţi din hotelurile din zona Marmaris. După ce străzile au fost blocate de flăcări, mulţi s-au refugiat pe plaje, iar de acolo au fost preluaţi de bărci de salvare: "Este incredibil, pur şi simplu incredibil. Cum a ajuns incendiul aici, atât de repede, în doar cinci minute? Nu ştim. Acum incendiul este în apropiere de hotelul Forever Club de cinci stele. Mai are cinci minute până ajunge la strada principală". 

Un nor dens de fum s-a ridicat şi în apropiere de Antalya, iar vântul a purtat funinginea kilometri întregi. Efectele dezastrului au fost resimţite şi de turiştii români. 

Nela, turistă în Turcia: Se vedea un fum foarte gros din depărtare şi spre seară se vedea aşa roşu cerul. Era totuşi o imagine destul de neprietenoasă. Două zile am rămas la hotel fără aer condiţionat şi a funcţionat pe generator. 

Temperaturile au ajuns la 44,6 grade Celsius în Grecia

Pe acelaşi subiect

Pompierii duc o luptă fără sfârşit. Depăşite de situaţie, autorităţile turce au cerut ajutor internaţional. Până acum, Rusia, Ucraina, Iran şi Azerbaijan au trimis mai multe aeronave. 

Nela, turistă în Turcia: Văd că avioanele tot vin în zona asta unde facem noi baie, se lasă pe apă, se încarcă cu apă şi se îndreaptă spre zona aceea unde e focarul.

Între timp, Poliţia a deschis o anchetă după ce a găsit indicii că unele incendii ar fi fost puse intenţionat

Localnici şi turişti au fugit din calea flăcărilor şi în Grecia. În zona Ahaia, a fost emis ordin de evacuare din cauza incendiilor, iar oamenii au fost îndreptaţi către oraşul Aigio. Zeci de case au fost distruse de foc, iar cinci oameni au ajuns la spital. Din cauza norului dens de fum, nici soarele nu se mai vede în zona afectată. Valul de caniculă venit din Africa a crescut temperaturile din Grecia până la 44,6 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare val de căldură din ultimele patru decenii a produs incendii devastatoare în Turcia şi în Grecia