Antena Meniu Search
x

Video Care sunt condiţiile pentru emiterea paşaportului verde. Certificatul va permite deplasarea fără restricţii în Uniunea Europeană

De astăzi, este operaţional sistemul de recunoaştere reciprocă a certificatelor digitale Covid, care va permite deplasarea fără restricţii în Uniunea Europeană, de la 1 iulie. 

de Redactia Observator

la 01.06.2021, 10:34

Vezi și

Certificatul verde digital va fi funcţional de la 1 iulie, a declarat vineri comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, detaliind că până în prezent, 17 state membre și Islanda și-au testat cu succes conexiunea la portalul UE pentru verificarea certificatelor de călătorie.

Condiţii pentru emiterea certificatelor digitale Covid

Certificatele vor fi emise pentru persoanele vaccinate cu cel puţin 14 zile în urmă, testate negativ sau imunizate după vindecarea bolii. Comisia Europeană a emis ieri noi recomandări cu privire la aceste certificate: testele PCR să fie valabile 72 de ore, iar cele rapide, antigen, 48 de ore, în statele membre care le acceptă.

Minorii nu vor fi supuşi carantinei dacă ambii părinţi sunt vaccinaţi, iar copiii sub şase ani vor putea călători fără teste negative. Comisia îndeamnă statele membre să înceapă emiterea certificatelor chiar înainte de 1 iulie.

De asemenea, Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Care sunt condiţiile pentru emiterea paşaportului verde. Certificatul va permite deplasarea fără restricţii în Uniunea Europeană