Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cât costă o noapte în unul dintre cele mai luxoase hoteluri aeroportuare din lume. Facilităţile de care dispun turiştii

Pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Hamad din capitala Qatarului pot alege să părăsească aeroportul și să se alăture unui tur gratuit al unora dintre cele mai renumite atracții ale capitalei, inclusiv Souq Waqif și Masjidul de Aur. Totuşi, dacă nu doresc să se îndepărteze de aeroport, pot opta pentru rezervarea unei camere la Oryx, un hotel deținut de Qatar Airlines, situat în apropierea porților C, D și E.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 22:15

Cât costă o noapte în unul dintre cele mai luxoase hoteluri aeroportuare din lume - Profimedia / Amer Sweidan

Un hotel elegant într-un aeroport elegant, situat frecvent în partea de sus a listei anuale Skytrax a celor mai bune din lume, se poate spune că este unul dintre cele mai luxoase hoteluri de tranzit ale planetei.

Oryxul – un fel de antilopă originară din Orientul Mijlociu – este logo-ul Qatar Airways, numele este folosit peste tot în aeroport, uneori cu efect confuz, relatează CNN. Salonul Oryx este la doar un etaj sub hotelul Oryx, acolo un membru al personalului este însă întotdeauna prezent pentru a putea ajuta cu informaţii călătorii rătăciţi.

Cât costă o noapte de cazare la Oryx

Pentru a se caza, pasagerii vor trebui să prezinte pașaportul și permisul de îmbarcare. Ei vor trebui, de asemenea, să plătească aproximativ 450 de dolari - semnificativ mai scump decât o noapte tipică de cazare în Doha.

Personalul de la recepția hotelului este eficient și util. Deoarece doar pasagerii în tranzit stau acolo, recepția verifică constant itinerariile pasagerilor și îi atenţionează cu privire la următoarea destinaţie, pentru a se asigura că vor pleca la timp pentru următorul zbor.

"Aeroportul Internațional Hamad funcționează 24 de ore, șapte zile pe săptămână și, prin urmare, toate punctele de contact diferite pentru pasageri urmează aceeași cronologie", spune Badr Mohammed Al Meer, chief operating officer pentru aeroport. "Ne străduim în mod constant să oferim cele mai bune și personalizate experiențe pentru călători, inclusiv în ceea ce priveşte oferta noastră de hoteluri de la aeroport. Vrem să le oferim o experiență de neegalat, cu o atracție luxoasă, care este sinonimă în întregul aeroport."

Facilităţile de care dispun turiştii cazaţi la Hotelul Oryx

Oryx este singurul hotel din cadrul aeroportului în sine, ceea ce îl face o alegere logică pentru cei cu escale mai scurte (prin lege, sejururile de tranzit în aeroport trebuie să fie mai mici de 24 de ore). Și există, de asemenea, modalități de a beneficia de experienţa de cazare în hotel fără a rezerva o cameră propriu-zis.

Călătorii pot accesa "centrul de relaxare" Oryx la un cost de 48 de dolari pe persoană timp de până la patru ore. Această zonă centrată pe wellness, cu un etaj deasupra camerelor, are un teren de squash, simulator de golf, piscine spa și hidroterapie. Piscina lungă de 25 de metri arată ca și cum ar fi învelită într-o cutie de bijuterii din sticlă. Deși există câteva coduri vestimentare în jurul plajelor publice din Qatar, hotelul este proprietate privată, ceea ce înseamnă că oaspeții pot purta costume de baie occidentale. De asemenea, pot comanda un cocktail la piscină, deoarece alcoolul este permis și aici.

Spre deosebire de hotel, care este deschis 24 de ore din 24, centrul de relaxare se închide între orele 2-6 dimineața. Accesul în aceste zone este gratuit pentru oaspeții hotelului, dar tratamentele spa sunt contra-cost. Tratamentele sunt concepute special pentru călători, cum ar fi un masaj pentru picioare şi sau un tratament facial.

Camerele hotelului emană eleganță și simplitate

Hotelul are 100 de camere, toate repartizate pe un etaj. Având în vedere că pe aeroportul internațional Hamad trec în medie 40 de milioane de oameni pe an, există o cerere mare de camere la Oryx.

Rezervarea în avans este foarte recomandată. Persoanele ale căror planuri s-au schimbat sau se confruntă cu anulări de ultimă oră își pot încerca norocul la recepție în vederea obținerii unei camere, însă cei care au rezervat în avans vor avea prioritate.

Există patru tipuri principale de camere - superioare (cu un pat king-size), deluxe (un pat king-size și unul twin), de familie (trei paturi) și apartamente exclusiviste (un pat king-size, dar mai mult spațiu), precum și o elegantă suită prezidențială dotată cu un lounge privat și toaletă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Cât costă o noapte în unul dintre cele mai luxoase hoteluri aeroportuare din lume. Facilităţile de care dispun turiştii