Antena Meniu Search
x

Cât costă o vacanţă în Zanzibar sau în Kenya, la safari

Președintele Klaus Iohannis şi-a încheiat turneul african, după mai bine de o săptămână în care a vizitat mai multe ţări din Africa printre care Kenya, Tanzania şi Zanzibar. 

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 18:21

Klaus Iohannis şi-a început marţi vizita în Africa, alături de soţia sa, Carmen Iohannis. Preşedintele României s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Naţional Nairobi. În cadrul turneului de stat african, Klaus Iohannis a ajuns şi în Zanzibar. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi prima doamnă au vizitat mai multe ţări din Africa

Şeful statului, Klaus Iohannis, s-a aflat începând de marţi în vizită de stat în Kenya. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor şefi de stat, preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată.

Turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa a continuat, cu o întâlnire oficială cu omoloaga sa din Tanzania. Primit cu salve de tun, şeful statului a remarcat că antreprenorii români fac deja afaceri acolo şi a declarat că acest lucru va continua. Vizitele au inclus şi mărturisiri de natură personală. Preşedintele s-a plâns că funcţia îi lasă prea puţin timp liber pentru viaţa de cuplu. 

Pe acelaşi subiect

Turneul în Africa al preşedintelui Klaus Iohannis a continuat cu o vizită în Zanzibar. Preşedintele României a fost primit, sâmbătă, de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi. "Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă", a afirmat Klaus Iohannis.

Turneul preşedintelui Iohannis a luat sfârşit după o vizită de 10 de zile pe continentul african, vizită care a cuprins printre altele întâlniri şi cu liderii din Kenya, Tanzania şi Cabo Verde. Au fost şi momente de relaxare în staţiuni turistice pentru cuplul prezidenţial. 

Cât costă o vacanţă în Zanzibar pentru români

Când vine vorba despre vacanțe exotice iarna, Zanzibar este destinaţia perfectă oricând, mai ales când acasă e prea frig. Acolo, soarele e mereu la datorie pe cer, temperaturile sunt blânde, iar apusurile sunt magice.

Ianuarie și februarie sunt lunile ideale pentru o escapadă in Zanzibar, căci temperaturile ating 27 de grade Celsius iar activitățile posibile îți ajung pentru o săptămână.

Zanzibar este un arhipelag de lângă coasta de est africană, fiind alcătuit din insula principală cu același nume având suprafața de 1.658 km² și în nord insula Pemba cu 984 km². Zanzibar este un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania fiind compusă din Tanganika și Zanzibar. Capitala a preluat denumirea insulei principale - Zanzibar City fiind renumită pentru orașul vechi, Stone Town.

În Zanzibar poți face snorkeling, poți vizita ferme de condimente, poți vedea maimuțele din Jozani National Park și, bineînțeles, poți face turul plajelor, spre exemplu Nungwi Beach. Potrivit agenţiilor de turism, preţurile pleacă de la 3.400 de euro, 2 adulţi, sejur cu avionul.

Cât ar costa o vacanţă în Kenya cu safari inclus

Kenya este o țară în est-centrul Africii. Capitala este Nairobi. Se mărginește cu Etiopia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest și Sudanul de Sud la nord-vest, Oceanul Indian formând granița ei sud-estică.

Tarifele diferă, în funcție de destinație, perioada călătoriei sau tipul vacanței solicitate: sejur plajă sau circuit Share a Trip. Astfel, turiștii se pot relaxa în Zanzibar achiziționând pachete începând de la 1.150 euro/persoană/pachet, pot descoperi sălbăticia Kenyei într-un pachet care pornește de 1.350 euro/persoană 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Cât costă o vacanţă în Zanzibar sau în Kenya, la safari