Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, la finalul turneului în Africa: preşedintele promite că va face publice cheltuielile. Pe 4 decembrie pleacă la Dubai

Turneul lui Klaus Iohannis în Africa se apropie de final. Miercuri a vizitat Casa Sclavilor, din Senegal, iar azi, după întâlnirea cu omologul său, se va întoarce la Bucureşti. Preşedintele susţine că turneul său a pus România pe harta Africii şi a făcut toţi banii. A promis şi că va face publice toate cheltuielile. Luna viitoare, după ceremonia de Ziua Naţională, şeful de stat pleacă din nou în străinătate, în Dubai. 

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 21:26

Vezi și

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Senegal, ultima destinaţie a turneului african. Şeful de stat a vizitat Insula Goree, unde se află faimoasa Casă a Sclavilor. Reculegerea în locul de unde sute de mii de sclavi au fost trimişi spre cele două Americi este o tradiţie pentru şefii de stat care ajung în Senegal. 

Klaus Iohannis încheie vizita în Africa. Promite că va face publice cheltuielile

Au făcut-o şi Nelson Mandela, şi Barack Obama, de-a lungul anilor. Turneul african al lui Klaus Iohannis se încheie cu o întâlnire cu preşedintele Senegalului. Potrivit şefului de stat, vizita de aproape două săptămâni a repus România pe harta africană şi îşi justifică cheltuielile, care vor fi făcute publice.

Dincolo de întâlnirile oficiale, au atras atenţia momentele mai relaxate din timpul turneului. Cuplul prezidenţial a mers în safari în Kenya şi a vizitat cele mai faimoase staţiuni turistice din Tanzania. Vizita în Zanzibar a rămas memorabilă.

Pe acelaşi subiect

Şi vizita în Cabo Verde a avut componenta ei turistică. Preşedintele şi prima doamnă a mers la fortăreaţa din Sao Filipe, aflată în patrimoniul UNESCO.

La întâlnirea oficială, cei doi preşedinţi s-au decorat reciproc cu steaua României, respectiv ordinul Amiclar Cabral. "Acest schimb de decoraţii este uzual între preşedinţi atunci când între cele două state există relaţii bune şi foarte bune", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Pe 4 decembrie, Iohannis pleacă la Dubai

Klaus Iohannis se întoarce astăzi în România. Pe 4 decembrie, însă, pleacă din nou din ţară, urmând să participe la un summit pe probleme de climă, în Dubai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, la finalul turneului în Africa: preşedintele promite că va face publice cheltuielile. Pe 4 decembrie pleacă la Dubai