Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o vizită acasă la Moş Crăciun. Călătoria între Bucureşti şi Laponia durează în jur de 14 ore

Destinaţiile ideale de Crăciun sunt multe. Însă indiferent de ce vârstă avem sau de ce preferinţe, tot ne-am dorit măcar o dată în viaţă să ajungem acasă la Moş Crăciun. Laponia sună bine, însă nu la fel de bine sună şi preţurile.

de Greta Gavrilă

la 02.12.2021, 13:19

Vezi și

O vacanţă în Laponia nu e tocmai ieftină. În general, pentru un astfel de sejur, o familie trebuie să scoată din buzunar câteva mii de euro.  

Şi vom lua ca exemplu o familie de trei persoane. Aşadar, pentru doi adulţi şi un copil, costurile pentru un zbor dus întors de la Bucureşti la Rovaniemi costă în medie 11.000 de lei. Asta în caz că doriţi să îl vizitaţi pe Moşul chiar de Crăciun, în perioada 22 - 26 decembrie. La dus, veţi avea două escale iar călătoria durează în jur de 14 ore. 

Nici costurile de cazare nu sunt prea prietenoase. Pentru patru nopţi la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, o familie trebuie să scoată din buzunar peste 17.000 de lei. Există însă şi variante mai ieftine. Dacă vă închiriaţi o cameră de cabană sau un apartament, preţurile scad semnificativ. 

Ce poţi vizita în Laponia

Pe acelaşi subiect

Odată ajunşi în Rovaniemi, puteţi vizita trei atracţii principale. Casa lui Moş Crăciun şi oficiul poştal acolo unde ajung scrisorile copiilor din întreaga lume. Există şi un parc tematic care poate fi vizitat, dar şi Jolukka, locul în care copii pot face o serie de activităţi cu spiriduşii. 

Însă una dintre cele mai îndrăgite activităţi este plibarea cu sania trasă de reni. Experienţa durează trei ore, iar doi adulţi şi un copil ar trebui să plătească  peste o mie de lei. 

Şi pregătiţi-vă să mai scoateţi din buzunar încă o mie de lei pentru a vedea Aurora Boreală. 

Cât costă o vacană pentru doi adulţi şi un copil

  • Zbor dus- întors 11.052 de lei 
  • Cazare la hotel de 4 stele - 16,943 lei
  • Cazare într-un apartament privat - 11,279 lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Cât costă o vizită acasă la Moş Crăciun. Călătoria între Bucureşti şi Laponia durează în jur de 14 ore