Antena Meniu Search
x

Cât vor scoate românii din buzunar pentru un concediu all incusive în Bulgaria? "S-a scumpit peste tot"

Turiştii îşi pot petrece cinci nopţi în regim all inclusive pe litoralul bulgăresc pentru tarife între 250 şi 1.050 de euro pentru două persoane, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 09:41

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Cel mai întâlnit regim de cazare pe litoralul bulgăresc este cel all inclusive, ceea ce înseamnă că turiştii au asigurate la hotel cele trei mese principale pe zi, băuturi locale, alături de alte eventuale facilităţi. Există hoteluri cu servicii all inclusive de bază, dar şi hotelurile foarte bine cotate, cu servicii superioare (ultra all inclusive).

"Turiştii îşi pun întrebări în privinţa tarifelor şi când să rezerve. Sunt contrariaţi că este scump. Dar realitatea este că s-a scumpit peste tot, mai ales la preţurile pentru produsele de bun consum sau pentru utilităţi. Scumpirea este normală, însă în turism este mult mai decentă decât pentru alte bunuri", potrivit unui comuncat de presă.

În general, 2022 se anunţă a fi un an dificil şi greu predictibil pentru hotelieri pentru că sunt fluctuaţii foarte mari de costuri din partea furnizorilor, chiar de la săptămână la săptămână (carne, ouă, ulei şi alte produse). Acesta este un motiv pentru care unii hotelieri poate nu-şi permit să ofere reduceri speciale, pentru că ar însemna să taie din calitatea serviciilor.

Câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru un sejur de 5 nopți

Spre exemplu, un sejur de 5 nopţi (15 - 20 iunie) la mare în Bulgaria, pentru o familie cu un copil şi doi adulţi, poate avea un preţ începând cu 319 euro la un hotel de 3 stele cu all inclusive şi până la aproximativ 1.053 euro la cel mai bun resort de pe întreg litoralul, cu regim de cazare ultra all inclusive.

Deşi Bulgaria se află în topul celor mai accesibile destinaţii de vacanţă, consultanţii previzionează o scădere a numărului total de turişti români către această destinaţie, datorită ofertei variate şi a unei o concurenţe puternice din partea litoralului românesc, odată cu re-emiterea voucherelor de vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Travel » Cât vor scoate românii din buzunar pentru un concediu all incusive în Bulgaria? "S-a scumpit peste tot"