Antena Meniu Search
x

Video Ce este travel buddy, fenomenul care prinde contur şi în România: "Trebuie doar să ai curajul să dai join"

Cine nu are cu cine să călătorească îşi poate găsi foarte uşor partener de drum! Reţelele sociale, aplicaţiile mobile şi chiar agenţiile de turism sunt locurile de "primă întâlnire" pentru cei care vor să împartă vacanţa cu cineva. Nu e loc de prejudecăţi: e nevoie doar de curaj pentru a găsi compatibilitatea cu prietenul perfect de călătorie! 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 09.05.2023, 13:53

Vezi și

Paul nu mai călătoreşte singur de mai bine de opt ani. Atunci şi-a găsit pentru prima oară un prieten de drum şi, în scurt timp, noua pasiune i-a devenit meserie. Este ghid montan şi a înfiinţat un grup pe o reţea socială unde organizează drumeţii peste tot în România cu oameni care sunt deschişi experienţei de a descoperi locuri frumoase în compania unor necunoscuţi.

Paul Varga, organizator excursii: Trebuie doar să ai curajul să dai join, să încerci o dată şi cu siguranţă vei încerca şi a doua oară. Poţi ieşi la o cafea, la o bere, în oraş şi decizi mai departe dacă rezonezi sau nu cu persoanele respective.

Irina Babici, turist: A fost cea mai tare experienţă ever! Am fost în India, în Himalaya şi vreau să vă zic că s-au schimbat foarte multe în viaţa mea. Cred că altfel nu puteam să ies din cochilia mea, dacă nu mergeam cu oameni necunoscuţi.

Cei care locuiesc în zone turistice au decis să devină prieteni de călătorie pentru vizitatorii care nu voiau să descopere oraşul singuri.

Pe acelaşi subiect

Ştefan Diaconu, turist: Locuind în Amsterdam, am intrat în contact cu foarte multe persoane care vor să viziteze acest oraş și am putut să le arăt nişte locuri care nu sunt tocmai pe lista destinaţiilor turistice.

Unul dintre cele mai mari grupuri de prieteni de călătorie de la noi are peste 27.000 de membri

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: În România, mulţi dintre călătorii singuratici îşi caută un partener de vacanţă pe reţelele sociale. "Bună! Vreau să plec în iulie în turul Italiei şi îmi caut un partener de călătorie. Perioada este 20-30 iulie, iar oraşele care mă interesează sunt Roma, Florenţa, Milano şi Verona. Cine vine cu mine?" În scurt timp, e posibil să avem şi un răspuns la mesajul nostru.

Unul dintre cele mai mari grupuri de prieteni de călătorie de la noi are peste 27.000 de membri. Cristian vrea să vină în sprijinul lor şi creează prima aplicaţie românească pentru travel buddies, care se va lansa la începutul verii. Pentru el, prima experienţă de vacanţă cu un buddy travel rămâne de neuitat: astfel şi-a cunoscut actuala parteneră de viaţă.

 Cristian Gheorghiţă, fondator aplicaţie prieteni de călătorie: Am ţinut ca această platformă să se adreseze cu adevărat nevoii oamenilor care-şi caută un partener de călătorie. Spaţiu sigur pentru aceste persoane.

Specialiştii spun că un prieten de vacanţă poate deveni un real sprijin.

Eduard Puiu, psiholog: Atâta vreme cât oamenii sunt fericiţi cu aceste alegeri, de ce nu? O persoană care este single şi care nu merge cu partenerul găseşte în ceilalţi o modalitate de socializare sau și partea asta de flirt.

Agenţiile de turism au prins trendul din mers. La mare căutare, sunt locurile "în partaj", pentru cei care vor să plece într-o vacanţă organizată şi nu au coleg de cameră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Ce este travel buddy, fenomenul care prinde contur şi în România: "Trebuie doar să ai curajul să dai join"