Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai instagramabilă stațiune din România. La 1.400m, turiștii sunt întâmpinați de peisaje pitorești și gusturi autentice

Toamna ne invită să-i descoperim farmecul prin spectacolul culorilor pe care ni-l oferă. Indiferent de destinaţie, o ieşire în natură reprezintă o deconectare de la agitaţia de zi cu zi şi o relaxare alături de familie şi prieteni. Astăzi ajungem într-un loc perfect de vizitat în acest sezon, comuna Sadova din Suceava.

de Angela Bertea

la 07.10.2024 , 08:44

Comuna suceveană Sadova, localitate de munte cu peisaje pitorești, este o variantă ideală de a petrece timp în natură, departe de zgomotul oraşelor. Turiştii au ales să descopere farmecul zonei la pas şi prin lentila obiectivului. Turiştii care ajung în zonă pot lua cu ei o parte din Sadova acasă prin fotografiile realizate instant.

În zonă se află lacul natural Iezerul Sadovei, aflat la 1.400 de metri altitudine, care oferă o privelişte de poveste. "Aici e o linişte de nedescris. Rămâi fără cuvinte, mai ales acum că e toamnă şi culorile-s superbe, pădurea e superbă". Aici, liniştea nu poate fi întreruptă de soneria telefonului şi asta pentru că semnal nu există. În schimb, telefonul poate fi folosit pentru a imortaliza frumuseţea zonei.

După plimbările pe potecile "verzi-arămii", bucatele alese încântă orice pofticios. Punctele gastronomice locale oferă turiștilor posibilitatea să descopere savoarea locului și gustul autentic al mâncărurilor specifice zonei.

Vezi și

Turiștii, întâmpinați cu preparate tradiționale

Pe acelaşi subiect

“Caş, kefir, lapte acru, unt cu trufe, dulceaţă, lapte, mămăligă cu brânză şi smântână, cu caş frământat. Sunt produse naturale fără adaosuri şi aditivi", spune Oana Bedrule, reprezentant punct gastronomic local 

Cei care vor să se bucure de splendoarea zonei mai mult timp, o pot face la una dintre pensiunile de pe culmile Sadovei. “Îi aşteptăm cu bucatele pe masă, pline, cu produse tradiţionale plus foarte multe activităţi pe care noi le desfăşurăm, tot felul de ateliere pentru copii, cu bostani, cu momente de petrecut în natură şi la gura sobei”, spune Alina Pasinciuc, gazdă.

Ospitalitatea și potențialul turistic au făcut ca localitatea suceveană Sadova să fie declarată stațiune turistică de interes local, în urmă cu 4 ani. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Travel » Cea mai instagramabilă stațiune din România. La 1.400m, turiștii sunt întâmpinați de peisaje pitorești și gusturi autentice