Antena Meniu Search
x

Video Cea mai populară stațiune de pe litoralul românesc în acest moment. Povestea ei a început în 2018, când a fost declarată de interes național

Năvodari ia faţa staţiunii Mamaia şi devine cel mai popular oraş de la malul mării. Plajele sunt îngrijite, nisipul fin, apa mării e suficient de mică pentru copii, iar parcarea e gratuită. Peste toate se adaugă şi valul de nemulţumire după înnisiparea din Mamaia. Iar în lipsa unor beneficii extra sau a unor evenimente care să-i ţină în Mamaia, turiştii au migrat spre Năvodari.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.07.2022, 19:28

Vezi și

Cea mai tânără staţiune de pe litoralul nostru, Mamaia Nord-Năvodari, s-a născut în 2018. Atunci, staţiunea Năvodari a fost declarată de Guvern de interes naţional. Potenţialul de dezvoltare al zonei a fost exploatat şi Năvodari a devenit un rai pentru dezvoltatorii imobiliari.

Cristina Munteanu, agent de vânzări: Complexul nostru oferă atât apartamente de închiriat, cât şi de cumpărat, spre vânzare. Într-adevăr, în ultima perioadă s-a simţit o migraţie a turiştilor din Mamaia către Năvodari. Gradul de ocupare este acum cam peste 90%.

Aproape 20.000 de locuri de cazare în Năvodari, pentru toate buzunarele

Doar de la începutul acestui an au fost emise 258 de autorizaţii de construire, dintre care 150 doar pentru zona de litoral a oraşului. Acum, în Năvodari sunt 19.000 de locuri de cazare în 7.300 de hoteluri, vile, pensiuni sau camping-uri. Însă numărul locurilor de cazare e mai mare, căci închiriază şi localnicii.

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip, reporter Observator: Un plus al apartamentelor de închiriat din această zonă este chicineta cu plită şi toate ustensilele necesare, cu cuptor cu microunde, dar şi cu frigider.

Că stau în apartamentele cumpărate în blocurile proaspăt ridicate sau la hoteluri de patru stele, turiştii vin valuri, valuri în Năvodari.

Laura Simion, manager hotel: În weekend am avut aproape plin. Ne aşteptăm la acelaşi lucru şi pentru weekendul acesta.

Lucian, administrator beach bar: Weekend-ul trecut a fost cel mai bun weekend de până acum, am avut grad de ocupare de aproape 100%, din cele aproape o mie de şezlonguri.

De plaje şi serviciile din Năvodari par mulţumiţi toţi turiştii

Turistă: Am venit aici pentru că ne-am gândit că este un loc potrivit pentru familii să fie împreună. Este o atmosferă prietenoasă şi distractivă, avem multe activităţi cu care ne putem ocupa timpul.

Mihai Bucur, administrator plajă: În primul rând la noi, la plajă, avem un avantaj pentru clienţii fideli. Le oferim un discount de 20% la închiriatul şezlongului. Avem şi abonamentele pentru care clienţii noştri au profitat an de an şi avem un discount mai mare pentru ei, un discount de 30% pentru clienţii fideli. Avem şi un cocktail-bar unde clienţii noştri se pot răsfăţa cu cocktailuri personalizate.

Cât va ţine epoca de aur a micii staţiuni rămâne de văzut, cert e că deocamdată a reuşit să detroneze Mamaia în topul celor mai populare staţiuni de pe litoral. Principalele motive pentru care turiștii au umplut plajele din Năvodari sunt facilitățile și calitatea nisipului. Aspecte care lipsesc cu desăvârșire in stațiunea Mamaia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Cea mai populară stațiune de pe litoralul românesc în acest moment. Povestea ei a început în 2018, când a fost declarată de interes național