Antena Meniu Search
x

Video Cel mai cunoscut lac de pe litoral a devenit roz. Care este explicaţia acestui fenomen

Peisaj inedit la Techirghiol. Cel mai cunoscut lac de pe litoral a dat albastrul pe roz. Vestea bună pentru turişti este că, deşi apa are această culoare neobişnuită, ei se pot scălda în continuare fără griji.

de Adrian Obreja

la 25.06.2022, 14:59

Vezi și

Temperaturile ridicate din această perioadă au dus la apariţia acestei alge de culoare roz, o algă, despre care specialiştii spun că poate trăi în medii extreme, cum este apa foarte sărată a lacului Techirghiol.

Alga roz consumă tot oxigenul din apă şi, alga verde pe care o ştim cu toţii, moare. Astfel, apa şi algele verzi capătă această culoare roz. 

Ce spun specialiştii despre algele roz

Specialiştii spun despre scăldat şi utilizarea nămolului, că nu există nicio problemă pentru organismul uman şi este indicat în continuare să se facă acest lucru, mai ales că aceste alge de culoare roz contribuie la apariţia unui strat nou de nămol cu proprietăţi terapeutice incredibile. 

Acest tip de algă roz se întâlneşte de obicei în Africa de de Sud, în America Centrală sau în America de Sud şi este responsabilă pentru culoarea roz a păsărilor flamingo, care după ce o consumă îşi culorează penajul. De aici, vine această culoare roz de la aceste alge care au apărut acum şi pe Lacul Techirghiol, un fenomen unic, care i-au uimit şi pe specialişti, şi care au mers sâmbătă să ridice probe pentru a analiza în laborator despre ce este vorba. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Cel mai cunoscut lac de pe litoral a devenit roz. Care este explicaţia acestui fenomen